打印 上一主題 下一主題
收起左側

我真係覺得自己係痴線既 ;口; Yo!

關閉 [複製鏈接]
haaaa...知你呢方面需求大喇...
做咩咁大食先? haa 又肚餓?

um...我都係咁..所以簡單黎講
就係想搵個人可以治到我 lol..
最緊要都係夠醒..咁我先最鐘意..
不過做到咁 真係1D都唔簡單呢..Orz

好多時候..我都會聯想 ...
*JIMI``]] 發表於 18-1-2010 12:55

哈哈~~你真知我心
不過你都係姐, 之前成日搵我XD!!!
哈哈哈哈~你都好肚餓~

全中囉!!!!!啊/口\

我都好鐘意諗下人地每講一句野, 每做一件事背後代表咩意思
總之對方無講到"我鐘意你"我都會當佢所做既一切係當我係朋友
就算佢講, 我都會當佢講笑
除非佢一再堅持, 慢慢令我感覺到佢既真心
我一直都對自己無乜信心, 覺得自己吸引唔到人
有個要好既男性朋友同我講:你無拖拍既原因係你只係適合做紅顏知己
OTZ...是這樣的嗎...孤獨終老?OTZ...我不要做修女

到有個對象果陣就會有好多野要考慮
但係一開始考慮就唔會停, 最後自己限制住自己
無得拍

我決定拍拖好多時都係聽朋友意見
朋友話, 好男仔丫, 唔好諗咁多啦, 再諗就無架啦
唔好諗咁多啦, 再諗就無架啦<呢一句擊倒左我既話, 就OK~

唔係丫~我潛完水之後你已經無再開台, OTZ
希望遲D有機會聽番?或者有錄音可以俾我聽番~@@?
不過首歌堅係好聽

我好同意係可以用工作去麻煩自己, 根本無時間俾自己去亂諗,
而且工作完既成果亦令自己有成功感~
何樂而不為

表面好好, 對個個都好好, 對自己最唔好XD

我相信佢都係COPY人地XD!!!
不過佢都講得岩
HAHA
回復 支持 反對

係=.=我都好驚.不過我有fd陪A_A 同埋應該有tutor
um-.-我指既點睇係 有半杯水定得番半杯水既睇法
同埋睇你點睇好女人啦 -.- 大陸個d得個靚`
最多咪有氣質.但有時有d野都係扮出黎?
我求先聽風show快活人.
佢話有單國 ...
Janelle`:3 發表於 18-1-2010 13:09

個別例子姐...
不過中國既全體教育水平都仲係偏低, 鬼叫佢人多多-,-
公民教育都唔係一時既..
好難架..

或者係我地眼中係好有問題, 但係當佢地所有人做緊D最衰既野既時候, 佢地已經覺得自己好高尚架啦-,-
回復 支持 反對

個別例子姐...
不過中國既全體教育水平都仲係偏低, 鬼叫佢人多多-,-
公民教育都唔係一時既..
好難架..

或者係我地眼中係好有問題, 但係當佢地所有人做緊D最衰既野既時候, 佢地已經覺得自己好高尚架啦-,- ...
牙翎 發表於 18-1-2010 14:32
乜你認為真係個別例子咩? 中國高官都咁..
我唔係想以一蓋全. 但連咁有學識既人都咁.好難叫人想像個d冇咩教育既人;[
係-.-教育真係一個問題.地大缺資源.但人口又多 所以個個都想出國囉
我呢邊n多中國人.我個fd都係.佢自己都話中國要過多幾代先會慢慢變好
某1d新一代既中國人好似我朋友咁.完全唔覺得佢係中國人囉.佢都係黎左一陣only
我地只好慢慢等中國變好;[
回復 支持 反對

乜你認為真係個別例子咩? 中國高官都咁..
我唔係想以一蓋全. 但連咁有學識既人都咁.好難叫人想像個d冇咩教育既人;[
係-.-教育真係一個問題.地大缺資源.但人口又多 所以個個都想出國囉
我呢邊n多中國人.我個fd都係.佢 ...
Janelle`:3 發表於 19-1-2010 05:03

唉-,-
呃下自己係個別例子
其實佢地咁樣搞法, 我真係唔想自己係中國人-.-
人地外面一講中國就已經有好多唔好既諗法...
中國仲係話自己係禮儀之邦

受過教育既人會做出違背良心既事
可能仲衰過無乜讀過書既人
功利

佢地梨到香港已經好開心啦-.-
講真我班入面都OK多唔係香港出世架WO-.-
屋企人想後代好就帶埋全家梨香港住, 受教育咁
雖然香港教育制度差, 不過個生活環境點都好過大陸-.-
至少我依家係度打64, 唔會有綠霸提醒我有危險要關閉網頁-.-

老果輩既思想都應該改唔到架啦..
要等果班野升曬仙-.-
教育下新一代果D, 慢慢就會好-_-

要俾佢地接觸新思想囉-_-

唉, 中國真係有好多問題
成日俾到我一種, 未學行先學跑, 既感覺-_-
回復 支持 反對

係=.=我都好驚.不過我有fd陪A_A 同埋應該有tutor
um-.-我指既點睇係 有半杯水定得番半杯水既睇法
同埋睇你點睇好女人啦 -.- 大陸個d得個靚`
最多咪有氣質.但有時有d野都係扮出黎?
我求先聽風show快活人.
佢話有單國 ...
Janelle`:3 發表於 18-1-2010 13:09

始終都係獸性難移? haaaaa
有個朋友照應始終係好D既
哈哈~~你真知我心
不過你都係姐, 之前成日搵我XD!!!
哈哈哈哈~你都好肚餓~

全中 ...
牙翎 發表於 18-1-2010 14:11

haaaa....所以我咪提議互相餵對方囉 haaa!!!

有個要好既男性朋友同我講:你無拖拍既原因係你只係適合做紅顏知己
wth...我都係D咁既人 囧z..
我一諗既對象就係結婚對象..
雖然係天真+無咩可能左D..
但係既然一直都咁諗..
就唔想改變..KEEP住咁落..

haaaa...有時候..我都不得不承認岩既話 就要襯手..
如果唔係..真係蘇州過後無艇搭..盞自己後悔

haaaa....我宜家就黎連屎都無時間屙喇 囧囧囧..
開台? 拎左我條命去算喇 orz..

哎唷哎唷..又多一個工作狂?
世人愈黎愈多工作狂了..
哪我豈不是被平凡化了!? 靠!!

我都幾同意..特別係對自己身體最唔好..haaaa
咁工作法..係整死自己既不二之路

沒錯..真係講得好岩..上晒癮lu...
回復 支持 反對

haaaa....所以我咪提議互相餵對方囉 haaa!!!

wth...我都係D咁既人 囧z..
我一諗既對象就 ...
*JIMI``]] 發表於 19-1-2010 21:44

HAHA ,電聯啦XD, SMS我;)

我一諗既對象就係結婚對象..
雖然係天真+無咩可能左D..

但係既然一直都咁諗..
就唔想改變..KEEP住咁落..

唉-~-...我都係咁
拍左3次拖,3次都係諗住一生一世,點知竟然俾人話我誇張話我白痴~

最後佢地都係見異思遷~
雖然話自己全心全意就傷得好深
但係當我決定開始一段戀情, 我都會選擇全心全意咁相信佢
無理由因為以前俾人呃就唔信天下間所有既男人架MA~
對邊個都唔公平:S

呢D觀念根本就改唔到

有D人係唔會明點解我要咁認真
就好似我唔明點解D人可以拍散拖,

去拖去抱一個自己根本唔係真心鐘意既人,
嚴重D更可能係一拖唔知幾多個,
一個心只可以裝一個人,
我真係唔明白佢地點解可以咁..

係啊, 就好似蘇格拉底既愛情觀
麥田果個比喻~

其實講真, 自己做既每一件事, 係呢一刻你都唔會後悔
但係當將來, 發生左D野, 而果件事因為依家呢一刻你所做既選擇而行去唔好既方向
你就會後悔

雖然我都做左好多令自己應該要後悔既事
但係我唔會後悔
D人成日話, 如果當初唔係咁咁咁, 呢D都無發生過, 咁今日就唔會咁。
就算當初無咁咁咁, 果D都無發生過, 咁今日又會係點?
世界有太多既可能性
當你以為事情已經好壞既時候, 或許還可以更壞
仲有, 我同你既相遇, 我同所有人既相識相知相惜
都係由我當初既咁咁咁, 而得到
如果唔係當初既果D咁咁咁, 今日既我就唔會係今日既我

哈哈, 得閒就去ALL下啦, 忍得多會便秘XD
得閒既話我會想訓覺ZzZz
其實我都好忙, 只不過應承左人地就要做^~^

好多人都同我講, 每個人都有佢既長短處(優缺), 每個人都好特別
我次次都係回應, 咁個個都好特別咪即係個個都好平凡囉-0-

所以應該每個人都係好平凡, 但係點樣先會特別起來?
只要有人注意到你既優缺點, 你係果個人既生命就係特別既
對於果個人梨講你會係特別既,
而對於整個世界梨講你只不過係一個人

愈係捱愈係覺得自己生存緊丫ma~
咁工作法..係感受生命既不二之法~

哈~咁無人同你表白果D咩~
鐘意你果D女仔咪好慘~T~T
HAHAHA~~
回復 支持 反對

HAHA ,電聯啦XD, SMS我;)

唉-~-...我都係咁
拍左3次拖,3次都係諗住一生一世,點知竟然俾人話我誇張話我白痴~

最後佢地都係見異思遷~
雖然話自己全心全意就傷得好深
但係當我決定開始一段戀情, 我都會選擇全心 ...
牙翎 發表於 21-1-2010 11:02

eh...小翎有興趣玩ons a_a?
but..我連你電話都無 囧...
(我是3hk的..)

唉..算吧喇..天下烏鴉一樣男..
男人皆是..sad...所以預期係咁..
一係就表明心跡..一係就專心相愛
可惜..我想愛不能愛..都係繼續玩樂算 orz...

預期拍散拖咁hurt人法..
我寧願同人地講ons算..
at least大家知道對方想點...

我都有睇蘇格拉底個篇文章..
的確係唔同..偉人真係偉人 lol...

完全同意..但係咁又點..?
好現實講句..今日唔知聽日事..
分分鐘下一刻就會無喇喇離去..
即使未諗到咁悲觀..
幾時去到..仲有幾耐先去到目標..
都係未知知數..既然如此..
人生得意 何不需盡歡呢..?

對對對...人的成長同人既經歷絕對有關係..
若然當初沒有如此經歷..
又豈知今天的自己才能成為自己?
所以..每做一件事..都係對自己既成長下緊工夫..
只在於 明天的自己..會變成如何的自己而已..
正所謂..人本於善..歸根究底...
一個人點衰法..都總有個限度..
或者..一切事物皆空..唯獨人性非也..

又唔係真係屙唔到既 :p
只係工作真係忙 身體真係累..

特別不特別 平凡不平凡..
in fact...就只有自己知道..
因為自己心裡一早就有答案..
只係自己一直扮緊野..
扮晒唔係叻呢樣..但係其實..
不知幾想人地知道自己係叻呢樣叻個樣..
人..就是如此..

咁又有道理 haaaa...
預期空閑..會令到自己覺得生命空虛
咁我寧願忙..至少會令到自己覺得生命充實

有就點都有既..只係..
it's not my cup of tea...well...
so wt? 我鐘意既 又唔鐘意我
無感覺既 無喇喇就彈句喜歡我..
sigh....
回復 支持 反對

我既痴線仔仔
回復 支持 反對

我既痴線仔仔
苗小雞﹡ 發表於 21-1-2010 23:59

我的美麗媽媽
回復 支持 反對

唉-,-
呃下自己係個別例子
其實佢地咁樣搞法, 我真係唔想自己係中國人-.-
人地外面一講中國就已經有好多唔好既諗法...
中國仲係話自己係禮儀之邦

受過教育既人會做出違背良心既事
可能仲衰過無乜讀過書既人
功利 ...
牙翎 發表於 19-1-2010 12:04
除左08奧運. 我一直認為自己係香港人.
的確係禮儀之邦. 但係幾千年前既事(?)
冇讀過書既人反而知道咩叫   廉恥 ?
不,可能係讀得太多書反而比其他野蒙蔽左?
我講既係外國. 我係加拿大.
如果係hk. 因為我之前讀直資.
個個都係hk出世. dad&mom都係.
如果唔係. 都會係mix 唔會係大陸人囧
小學就多新移民囉-,-.
你指學習環境定點? 大陸唔差過hk 其實睇下邊度咖姐
我係CA. 識個fd. 係CA出世但番左北京讀國際學校
佢話兩邊差不多但鍾意個邊多d.
你指呢d限制既話. 的確係既. 話開放又唔開放D:
係. 講真如果我有能力&權力. 我會殺晒班老一輩=.=
我一直確信. 咁樣先可以重新黎過.

你講你呀XD? 呵~
係. 不過我最驚兩個攬埋一齊碌落去囧
回復 支持 反對