收起左側

[一齊入黎圍威喂]CS搵唔番4-5年前既個種感覺

關閉 [複製鏈接]

家陣真係好難搵到ser,樂古絕大多數po上嚟既都係假ser,根本都冇呢個ser
啲正ser全部山晒
我記得以前有個ser叫黑鷹24小時伺服器,有晒黑鷹24小時嗰啲槍,又多人玩,超正!:lol
仲有個香港生化危機伺服器,ZM ser,啲圖好得意,都好多人玩。
而家就算有好ser都好難再重拾返以前嗰種熱鬧既感覺,因為冇以前咁多人
我有個表哥以前有玩CS,就係佢介紹CS俾我
而家佢都已經冇玩,轉咗去玩Call Of Duty同Medal Of Honor
而家CS已經係香港已經衰退緊,甚至之後會俾人遺忘,除非,Valve出CS 2.0:lol
回復 支持 反對

我以前玩ge第一個ser係叫
香港cs領域
跟住有d fd又開始玩cs
跟住成日一齊入
香港kzbbs個ser玩
個時係我玩得最開心
好多好玩ge ser我都仲記得

好似
奧門狗房(香港奧門狗房?)
kzbbs
香港cs領域
昋港雞棚
香港狼群

仲有好多好多

而加都無左一大埋TT
好想再好似以前咁玩cs玩得咁開心
回復 支持 反對

幾年前玩cs...都只係見到d2場,個個有人既d2場都係差唔多爆人,個時玩就係玩T_G,玩到已經好開心...
一開始,殺唔到幾個人,跟著下定決心練好槍法,最後終於都可以有一場係做左Champion(殺得最多個個)
個時超開心lor。個時細個,仲唔知網上有得搵IP黎玩,玩親都係大ser.一味只係識禁網際網落狂search..
個時一開外網,見到既全部都係大ser黎既,細ser真係小之有小。個時見到有個場玩緊d2,就即刻走入去
入到都已經好開心..多數都係爆人...直至某一日,先知道CS有得+IP同埋可以自己開ser,先開始自己整ser玩
+IP個度岩岩先知,個時一+到T_G落個list到,都不知幾開心...可以唔駛係網際網落到狂禁search搵番個ser
唉,仲之以前,真係好開心,充滿晒童真,依家愈黎愈大個,加上game又愈黎愈多,就好似玩咩都唔滿足咁
回復 支持 反對

之前開咩場都有人入既
依家你開ser玩911,9413個D場,人地會話你膠 / on9 ser
依家仲流行原創插件,喪屍場完全冇人玩
回復 支持 反對

呢d咪叫潮流
回復 支持 反對

我都應該同樓主差唔多時期...
果時玩cs..真係好好玩...
自從我之前係cs入面個團解左之後我就再無玩cs lu..."
回復 支持 反對

大多玩家都經歷過(:
回復 支持 反對

求朋友一齊match/mix
回復 支持 反對

本身玩CS個時原於屎忽痕...DL左個NS黎玩...
玩玩下有覺得幾好玩...
個時D2場極受歡迎~  D 場主一開場;D
10分內已經10幾20人...我好記得個陣玩SY , SKYAGAIN SER <<<
我一入去就叫人收我入團
一入就收左( 當時我本極NUB)
個陣時Non-steam 已經令我好滿足...
因為成大班人玩同一個SER...加上當時外掛並唔係咁多,,,
而家外掛經常係SER出現(加速自描, 3D, WALLHACK...)
就算SER有ADMIN...D CHEATER係流動IP真係冇佢乎...
其實真係令CS 1.6 由盛變衰既係外掛...
加上其他GAME又岩岩出...冇個隻外掛
D人咪玩LOL...冇外掛既GAME始終係受歡迎...
雖然哩家玩CS都係在VENT入面既朋友玩
但已經搵唔到以前PUB SER 大家唔識都一齊玩既FEEL~
而且各有各忙..大家都為自己前途而努力...要付出先會有收穫..
可能好多人放棄左CS...但CS始終係陪伴我成長...
回復 支持 反對

同感,現在的CS真是不知why冇了我以前經常玩CS1.6時的感覺,總是覺得欠了D野
又其是以前玩dust2或dust就已經可以很滿足的感覺
回復 支持 反對