打印 上一主題 下一主題
收起左側

怡情小島(cs_taxi_island)已經公開下載(LAG機問題仍未能解決)

下載之前, 請務必詳細檢閱下面的注意事項
注意事項(必睇):
1. 不知咩原因, 總之每當地圖多人玩的時, 就會lag機 (30-40fps左右), 所以玩前請有心理準備
2. 由於小弟技術有限, 所以有某部份地方整得唔夠真實, 而呢幅地圖的結構現實中係唔存在的, 所以並不適合完美主義者下載
    所以敬請各完美主義者不要在此發表偉論, 否則本地圖會被刪除
3. 如果係同bot玩的話, 請務必使用.rar檔內的.nav檔案, 因使用cs自動生成的.nav檔案的話, bot就會間硬跳落海, 但係我幅地圖係set左透明牆, 係跳唔到落海的

每隊可容納人數: 15人
人質數目: 4個
人質位置: 關帝廟隔壁的村屋外面的空地
地圖時間: 下午 13:00
準確地點: 香港某個遠離市區的小島 (只限設計擬真, 佈局現實並不存在)
T起步點: 關帝廟出面空地 CT起步點: 小島碼頭
地圖故事:
警方收到線報, 指香港某活躍社團東星在某個小島度開左間製毒工場
東星社龍頭得知有警察來做野
就綁架左四個向島上面做緊擋土牆建設工程的地盤工人
來威脅警方, 要求警方唔好拉佢地
但警方當然唔會就咁妥協
於是佢地就派左飛虎隊成員
坐水警快艇來到個小島, 圍剿班社團的人士
唔知佢地能否成功將人質救出來呢?
又能否瓦解果度的製毒工場呢?

難得向8個星期的spring quarter中有個spring break
所以就的起心肝, 向返番學之前, 搞掂幅地圖
幅地圖唔算難搞, 紋理搜集方面亦都比之前尖沙咀同百佳易得多
但係唯一問題就係lag機
因為當玩家行到D形狀複雜的山, 就會lag機, 得番30幾fps到
所以呢兩日都會研究下點樣解決呢個問題
一係向hlrad到唔用-extra選項, 同埋用-sparse同-chop 128來減低陰影的像素
再唔係向hlvis度用-full選項
希望可以搞得掂

仲有就係, 尖沙咀幅地圖已經進行更強的優化, 現正為期八日的輸出進行中
應該可以大大減低行出去星光行後lag機的問題
更新的.bsp檔最早會向5月頭出

下面為最新截圖

Download:
Click Here

Next Map:
邊境口岸 (es_taxi_border)
小弟計劃整的第一幅逃走地圖
仍然構思當中, 而何時推出, 或未來去向如何
亦未有定案
回復

睇下正唔正先
回復 支持 反對