打印 上一主題 下一主題
收起左側

【三國殺】問題【更新至19】

9。一將成名的張春華絕情招技意思是什麼??(流失體力=不能觸發受傷害技能,e.g.遺計,節命,剛烈,詳細就參考于 ...
chankomp 發表於 29-7-2011 11:27

第11我係問俾主公擇人物,,係唔係要把金色個d有主公技加2個其他人物俾佢擇,,定係兩個人物+3主公標準主公和張角???
回復 支持 反對

第11我係問俾主公擇人物,,係唔係要把金色個d有主公技加2個其他人物俾佢擇,,定係兩個人物+3主公標準 ...
547055664 發表於 29-7-2011 18:48

面殺正理論上主公應該係得劉備 cc 孫權+是但2隻揀
但其實冇咩點限死你一定要點
隨便你想加邊隻一定比主公揀又得
直接隨機派5隻唔一定係主公既英比主公揀亦都得
回復 支持 反對

14:係可以無限次,同陸遜連營
但係都要出到牌先得
回復 支持 反對

第11我係問俾主公擇人物,,係唔係要把金色個d有主公技加2個其他人物俾佢擇,,定係兩個人物+3主公標準 ...
547055664 發表於 29-7-2011 18:48

固定主公應為cc,劉備,孫權,張角(有+風包的話)
因為網上版就算加左袁紹呢個主公都係比你隨機簡,而非必定..
回復 支持 反對

1。順手索羊要-1的馬定係+1的馬先可以對其他人用???
2。神諸葛亮的七星係唔係只有7個?用左就冇??冇得補返個七星陣???
3。咩叫翻面?
4。順手是-1馬,兵糧係味+1馬?
5。咩包有袁術?【林冇,火冇,風都冇】
6。EX牌係味得4張???
7。南巒王招禍首南入對佢不效,,之後個句話你是任何南入的來源,,意思係唔係當佢在埸上,,得佢可以用南入??
8。神關羽招武魂技單挑用到嗎?
9。一將成名的張春華絕情招技意思是什麼??
10。一將成名的除庶是蜀國還是魏國???
11.國家顏色是金色的就是主公?>
12。丈八蛇可以打到仁王嗎?
13。雷和火殺打到滕甲,,咁丈八呢?
14。張春華的傷逝技係出牌階段有冇話可以用幾多次??咁用無限次ok???

1.)對你自己距離1以內,姐係對左右,如有-1馬可對左右2個,左右有+1馬,而你沒有-1馬,就不能夠發動。
2.)未神諸玩過吾知- -
3.)武將 有字有圖那面是正面,反面姐是把武將的正面反轉。
4.)同(1.)既解釋一樣原理
5.)得網上先好似
6.)no
7.)意思係,當孟獲在場上,任何人使用南入,等於他發動。
8.)你都死左,應該沒法發動。
9.)所有正常既扣血,都會是體力流失,e.g.殺=體力流失
10.)蜀
11.)無錯,神英除外
12.)紅色花式+黑色花式 /紅色花式x2
13.)丈八武技的殺指普通殺
14.)1次,
回復 支持 反對

9。一將成名的張春華絕情招技意思是什麼??
10。一將成名的除庶是蜀國還是魏國???
11.國家顏色是金色的就是主公?>
12。丈八蛇可以打到仁王嗎?
13。雷和火殺打到滕甲,,咁丈八呢?
14。張春華的傷逝技係出牌階段有冇話可以用幾多次??咁用無限次ok???
15。火諸葛能否被青虹劍無視??
16。于禁的毅重能否被青虹劍無視??
17。酒加普殺能否打到滕甲???

9.你所造成的傷害視為體力流失(司馬、郭嘉、荀彧等武將被打不可拎牌,就好似于吉咁)(如樣寒冰劍等武器,張春華不可發動)
10.蜀國
11.任何人也可以當主公
12.一張黑牌+一張紅牌 或 兩張紅牌 便可以 兩張黑牌不可
13.丈八兩張當殺對滕甲無效
14.達到條件即可發動
15.卧龍8陣是指視你裝有8卦陣,因此能發動青紅劍效果,無視那8卦陣
16.那個是技能
17.不可
回復 支持 反對

15。火諸葛能否被青虹劍無視??
16。于禁的毅重能否被青虹劍無視??
17。酒加普殺能否打到滕甲???
18。國太的甘露,,凌統能否被視為失去裝備??
19。夏侯淵的神速被視為什麼殺??能對仁王,滕甲等造成傷害嗎?

15.)是
16.)不能
17.)不能
18.)算
19.)特殊普通殺,無視仁王,但能被滕甲抵擋
回復 支持 反對

呵,,thx呀
回復 支持 反對