打印 上一主題 下一主題
收起左側

電腦版吹水聊天區!~歡迎任何人士吹水

電腦新手跪求指教X_X

請問邊度可以set一開機就自動打開既program -_-
anthony0222 發表於 3-7-2013 14:52

請問你用緊咩系統?同埋你果個係咩PROGRAM?
因為有啲PROGRAM會有得勾選開機後自動運行,如果無既話可以咁做

第1步  開啟你要設定的軟體資料夾,如範例中的「C:\Program Files\GreatNews」,在軟體主程式按一下滑鼠右鍵再點選【傳送到】→【桌面當作捷徑】。  

第2步  接著請依序按下〔開始〕→【所有程式】,然後在「啟動」資料夾上按一下滑鼠右鍵,再點選【開啟】。  

第3步  開啟「啟動」資料夾之後,請將剛剛的軟體啟動捷徑用滑鼠左鍵拖拉到「啟動」資料夾之裡面去即可。  

第4步  回到開始選單的「啟動」資料夾,我們可以看到資料夾中多了一個「GreatNews.exe」的程式捷徑,只要被拉到這裡面的軟體,都會在開機時自動啟動,不需我們手動開啟。

二、開機後自動開啟你指定的網頁
第1步  如果開機時想要自動開啟一些固定的網頁,可以先用IE或其他網路瀏覽器開啟你指定的網頁,然後按下〔檔案〕→【傳送】→【桌面捷徑】,或者直接從網址列把網址列最左邊的網站圖示拉到桌面,他也會自動建立一個桌面的網頁捷徑。

第2步  跟前面的步驟一樣,只要我們將這個網頁的捷徑拉到開始功能表的「啟動」選單,以後當我們電腦開機完成之後,它會自動用IE或其他預設的網路瀏覽器開啟這個網頁。  

以上內容轉自重灌狂人的BLOG
回復 支持 反對

請問你用緊咩系統?同埋你果個係咩PROGRAM?
因為有啲PROGRAM會有得勾選開機後自動運行,如果無既話可以 ...
無名小卒=] 發表於 3-7-2013 21:18

雖然d圖好似死左
不過我好似搞掂左啦@_@
回復 支持 反對

win7內置"工作排程器"應該幫到手...
seavin13597 發表於 3-7-2013 18:34

邊度可以搵到工程排程器=="
回復 支持 反對

雖然d圖好似死左
不過我好似搞掂左啦@_@
anthony0222 發表於 3-7-2013 22:04

沒圖跟指示做都OK既-_-
回復 支持 反對

沒圖跟指示做都OK既-_-
無名小卒=] 發表於 3-7-2013 22:07

因為我靠文字搵到出黎-_-
回復 支持 反對

電腦新手跪求指教X_X

請問邊度可以set一開機就自動打開既program -_-
anthony0222 發表於 3-7-2013 14:52

你想加定係關?
回復 支持 反對

你想加定係關?
※暗雲之雷※ 發表於 3-7-2013 23:31

2樣都係
(加搞掂左)
回復 支持 反對

留個名,無咩開場白可以講
回復 支持 反對

留個名,無咩開場白可以講
kissopen222 發表於 4-7-2013 10:22

近排有乜GAME玩除左TF2,CSS果堆
回復 支持 反對

近排有乜GAME玩除左TF2,CSS果堆
s15ooooo 發表於 4-7-2013 16:28

如果鐘意中世紀戰爭Chivalry Medieval Warfare
呢隻第一人稱既戰爭GAME好好玩不過殺人(真係鬥揮刀時間準)真係比較難但幾刺激,呢排買左(有得較第三 )
有得連線,64人 LIKE BF3
http://store.steampowered.com/app/219640
(平均都有三千人在線,唔怕無場 而且PING唔會點影響玩個陣)

值得考慮
印象星龍你部機應該唔差,呢隻GAME較到最高都唔錯架
回復 支持 反對