樓主: commander2620
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[活動] Online Game 遊戲自創角色自貼 (五大網遊版區聯合舉辦)

關閉 [複製鏈接]

SD高達Online
當初見到係關於高達既Online Game咁就玩下
原本諗住就咁叫做雞翼,點知個名比人用左,改改下就變左做SD雞翼- -"

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
commander2620 + 80 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

HSO
ID:卡西火
這個名字是因為當時在看哈爾移動城堡
所以叫做卡西火

龍之谷
ID: 惡魔小卡西
因為卡西火被玩家用了
本來想改做小卡西
但好像不夠霸氣
最後加了惡魔2字

勇online
ID: EteRnAL_薰ㄑ
EteRnAL是團名 ..
薰就是看了太陽之歌而去改的
I LOVE 雨音薰

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

國服的洛奇英雄傳
名叫WsIRin
造形當然是跟著鈴來弄的啦><
港服不久後就會登場..
是時候轉移陣地了(默

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

Angelfire是一副由我以前在某個卡牌遊戲使用的牌組
我使用該牌組嬴得了大大小小的比賽 勝率接近八成
直至該牌組被禁止使用
我以此作為我的名稱
後記:禁止使用後的一年多
我曾以該牌組為範本再次設計Angelfire
然而此時已經忙著其他事情 未參加比賽我就沒有再玩該卡牌遊戲

Angelfire 這副牌組的根源(Angel) - 稲妻の天使
稲妻 = 雷電

這 就是Angelfire的繼承者(Angel)

這卡牌遊戲 是美國出產的

傳說中 天使除了與惡魔是對立外 龍與天使當中亦有糾結的關係
大多數時間都是敵人 亦偶會成為戰友 共同對抗惡魔
龍 在傳說中多數賦予火炎的屬性 口中吐出的烈焰 比一般的火炎更具破壞力 更有毀滅性

而Angelfire 的fire部份 除了單純的火炎 更擁有了龍的烈焰

單純的火炎:

第二代的火炎:

龍的烈焰

ボガーダンのヘルカイト
ヘルカイト=Hellkite=殘虐者
龍被冠上的惡名

天使與龍 互相合力 同時其微妙的關係 就在這牌組存在

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

同公會一班兄弟影的相,2D舊式房間
舊年大年初二影的,
玩緊我地會獨家創作新年遊戲"約金龜"

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

新鮮出爐 暗黑破壞神3
我在Diablo 3 的人物叫 普渡乂眾生
改呢個名既原因係....感覺很僧人吧:lol

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

ID : 永恆lEterNaL
都用左唔少錢黎抽槍,E排已經少左玩..
果陣睇完W Return大愛EterNaL所以就改左呢個名--

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我都斷斷續續咁玩左2年SD
一堆同學都話佢低B
我都唔明佢低乜野B,我都係照玩落去
而且因為咁去左某論壇識左一班FD

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

這個是大頭>///<
  這才是正常www

我o係艾爾入面叫五號小丑,原因係因為有首歌叫[五番目のピエロ]譯五號小丑

我很喜歡這歌,咁岩果時艾爾出澄時有小丑裝
所以諗都唔諗就就改左e個名

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

叫Scythe
係因為3年前既我未識打中文
2年前先學識
而且當時咁岩睇緊gundam w
見隻死神同艾比安又幾型棍