查看: 12889|回復: 4
收起左側

受害者召集 (Diablo 集團式 被騙 呃錢 詐騙 )

首先, 請站長原諒個標題刺眼(方便會員搜尋), 我(極度懷疑)中左招, 但仲見倒(懷疑)有人繼續o係度犯案, 希望大家注意唔好俾不法份子有機可乘, 亦想借此post準備召集受害人合作討回公道

各位, 小弟近日o係友壇同某個賣家買國際數碼版, 愚蠢在先過數, 其後此人唔接電話玩失蹤, 最後提供假key一條
經一輪google,發現其提供既HSBC acc屬於一間叫【非法售賣(288)】既網幣公司,但可惜聯絡唔倒,發現提供既email 10個有8個undeliverable, MSN全offline
事情實在太複雜,亦為保友台利益,未到必要唔想完整上圖,望大家見諒

曾經網上買game交易過數中招既, 請睇
http://www.uwants.com/viewthread ... extra=#pid192223563
(網主,請見諒,基於文章繁複,亦有可能牽連甚廣, 時間所逼之下我將自己於隣壇文章借過來, 如果不能接受, 請唔好刪post,通知我,我整走條link盡量用第二d方法俾大家知,不過基於大眾利益,還懇請希望可以破例一次!)
(網友,中左招pm/email我jame506jame@gmail.com,人多好辦事)
(288買過野既絕對絕對歡迎話我知有效聯絡方法,我都希望大事化少,我都希望係自己7自己心急,但,佢冇俾我呢個機會)
回復

sorry中左keyword, 我唔係賣廣告的, 雖然個名show得唔完整,但有興趣既信相唔難搵
回復 支持 反對

事情如能得解決會永久刪除內容,請各位先忍受一下....
回復 支持 反對

剛才再MSN聯系288客服, 礙於其公司未能承擔責任上損失,本人已未能自行解決
明天會落charge轉手警署跟進
基於可能涉及刑事, 望版主先將Leowu1和KNKN8989(多謝網友提供)的網上資料保留, 如有需要警方可以容後跟進
本人會先咨詢警方如得允許會提供case no.以作根據

如有任何不當/便敬請通知,本人力當合作
抱歉讓貴壇帶來不便

(此文會張貼所有友壇及另外pm版主)

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
Panada(k) -2 連帖,有編輯帖子功能的,還有請勿刪帖 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對