樓主: ycl2005191a
打印 上一主題 下一主題
收起左側

超頻,揀料,電腦測試,仲有幫出list服務

我想問下..
1000以內
顯卡有咩好介紹?
回復 支持 反對

我想問下..
1000以內
顯卡有咩好介紹?
天才A 發表於 13-6-2012 22:42

6850或者加少少560SE 336
但係呢2張卡我都係衡量左效能為先
所以最後都係要睇你用途
呢2張我就鐘意6850
PS:要睇下自己MB/CPU/PSU/CASE tim(要確定其他config都冇問題)
回復 支持 反對

6850或者加少少560SE 336
但係呢2張卡我都係衡量左效能為先
所以最後都係要睇你用途
呢2張我就鐘意6850
PS ...
alexalex731 發表於 13-6-2012 22:54

順手講下..
我搞來搞去都係唔識 超頻

有咩 cpu 岩我呢d唔識 超頻既人用?
回復 支持 反對

順手講下..
我搞來搞去都係唔識 超頻

有咩 cpu 岩我呢d唔識 超頻既人用? ...
天才A 發表於 13-6-2012 22:55

唔同CPU/MB超既方法都唔同
其實超頻真係好易
入一入bi/os set少少野就搞掂

依家intel好狗,個設計係要買特定型號先有得大超(chipset都要配合)
唔超都要睇budget既
平既cg都得
貴少少既E3/i7仔都得
回復 支持 反對

唔同CPU/MB超既方法都唔同
其實超頻真係好易
入一入bi/os set少少野就搞掂

依家intel好狗,個設計係要買特 ...
alexalex731 發表於 13-6-2012 23:00

BIOS 隻隻字都係明一半唔明一半..
都係算la..
一個唔覺意 電壓定唔知咩加得太大 燒左我仲頭痛...
回復 支持 反對

BIOS 隻隻字都係明一半唔明一半..
都係算la..
一個唔覺意 電壓定唔知咩加得太大 燒左我仲頭痛... ...
天才A 發表於 13-6-2012 23:01

其實默電超都ok
或者比MB型號/bios圖睇下d oc setting
回復 支持 反對

回復 16# alexalex731
可以教埋我嗎?
回復 支持 反對

回復  alexalex731
可以教埋我嗎?
ek3(5次元) 發表於 13-6-2012 23:13

要知道MB型號/CPU型號先(廠機就放棄吧:lol)
回復 支持 反對

小心超頻會導致系統不穩定(blue screen同死機)同溫度升高所以你個機箱對流要做得好d 帶走d熱氣 cpufan都唔好用原廠風扇 原廠果把風扇雞雞地 超頻要慢慢去試
回復 支持 反對

回復 11# 天才A

A卡就用6850 比多少少買可以買7770  

HIS HD6850 w/HDMI+DP+DVIx2 PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡HK$ 950

XFX HD-685X-ZDFC HD6850 w/HDMI+DP+DVIx2 PCI-E 1GB GDDR5 (Dual Fan 旋風版) 顯示卡 HK$ 980

GIGABYTE技嘉 GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 顯示卡 HK$ 1060

MSI微星 DI-R7770GC HD7770 OC w/HDMI+DVI+MiniDPx2 1GB GDDR5 超頻版 顯示卡HK$ 1090

Sapphire藍寶石 HD7770 PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡 HK$ 1040

HIS HD7770 iCooler 1G GDDR5 DVI/HDMI/2xMiniDP 顯示卡HK$ 1020

N卡用560SE

Galaxy影馳 GTX560SE PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡HK$ 940

Inno3D GTX560SE KungFu 336 Cores PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡HK$ 1020
建議用呢張

回復 支持 反對