查看: 7048|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ONE2FREE上網

是咁的,我IPHONE4S買返來都用左二,三十日左右,差唔多時候交月費,我用的是ONE2FREE GE 無限上網PLAN-應付$419(http://www.one2free.com/iphone/tch/serviceplan/)
我自問平時都只係上YAHOO/YOUTUBE/FACEBOOK,有時就聼下歌(我用ITUNE同步的歌,理應不收費),仲有SIRI/WHATSAPP,有時GOOGLE MAP,同埋DOWNLOAD D免費APPS,理應一個月交$419, 但係最近佢地SEND左個MESSAGE比我(帳單),我一睇,嚇向左走向右走九烏死我...佢竟然叫我交$630...攪到我唔知點算...請問有無高人試過中伏?我可以點做好?會唔會係SIRI/GOOGLE MAP收多D錢?
回復

因為有廣告BLOCK住左我一樓D字,所以在2樓PASTE一次

是咁的,我IPHONE4S買返來都用左二,三十日左右,差唔多時候交月費,我用的是ONE2FREE GE 無限上網PLAN-應付$419(http://www.one2free.com/iphone/tch/serviceplan/)
我自問平時都只係上YAHOO/YOUTUBE/FACEBOOK,有時就聼下歌(我用ITUNE同步的歌,理應不收費),仲有SIRI/WHATSAPP,有時GOOGLE MAP,同埋DOWNLOAD D免費APPS,理應一個月交$419, 但係最近佢地SEND左個MESSAGE比我(帳單),我一睇,嚇向左走向右走九烏死我...佢竟然叫我交$630...攪到我唔知點算...請問有無高人試過中伏?我可以點做好?會唔會係SIRI/GOOGLE MAP收多D錢?
回復 支持 反對

你打電話去問下囉 正常係唔會收多 係咪你DL左D收費既野呀
回復 支持 反對

你打電話去問下囉 正常係唔會收多 係咪你DL左D收費既野呀
〝細wIN_ 發表於 24-7-2012 12:27

沒有DL..
所以都唔知點算...無啦啦比人食多$200
回復 支持 反對

沒有DL..
所以都唔知點算...無啦啦比人食多$200
hktowan123 發表於 24/7/2012 12:31 PM

上門問下咩事,始終無限上網PLAN有可能開住左D野佢自動幫你下載左野你都唔知定係樓主同唔同台玩SMS個D?

我之前都係咁上門問,收多左錢我就插到佢__咁
無可能貴咁多出黎囉
回復 支持 反對

之前試過被收多了錢,但不是你這間公司。我亦是打電話去問的。:handshake
回復 支持 反對

上門問下咩事,始終無限上網PLAN有可能開住左D野佢自動幫你下載左野你都唔知定係樓主同唔同台玩SMS個D ...
Msz.Shiranui 發表於 24-7-2012 12:40

有同唔同台GE人玩SMS,不過講真玩得唔多...無可能$200囉...

THX FOR TELLING,我搵日上門問
回復 支持 反對

有同唔同台GE人玩SMS,不過講真玩得唔多...無可能$200囉...

THX FOR TELLING,我搵日上門問 ...
hktowan123 發表於 24/7/2012 12:59 PM

個樣要面目猙獰:handshake如果唔係請你交多$200
回復 支持 反對

個樣要面目猙獰如果唔係請你交多$200
Msz.Shiranui 發表於 24-7-2012 13:02

真? 面目猙獰...好難扮喎
回復 支持 反對

真? 面目猙獰...好難扮喎
hktowan123 發表於 24/7/2012 01:15 PM

上次個服務員大我我咪大番佢轉頭搞左一陣佢就話唔好意思出錯了:handshake

個D人一向唔惡唔得,同佢地講道理我認為係晒氣
當然有D係好順灘
回復 支持 反對