查看: 22259|回復: 13
收起左側

有冇人可以幫我計下功耗?

關閉 [複製鏈接]
AMD 8-Core FX-8150 CPU
ASUS M5A97 MB
A-DATA DDR3 4GB 1333MHz CL9 RAM
WD Blue 5000AAKX 500GB SATA3 6Gb/s 16MB HDD
MSI DI-N560TF2 Twin Frozr II/OC GTX560 Ti w/Mini HDMI+DVIx2 2GB GDDR5 VGA
LG GH-24NS90 24X SATA BLACK DVD Writer
PLEXTOR M5Pro 128GB SSD
Corsair H80水冷
4把風扇
6個USB

火牛Corsair GS600
我上ASUS個網計話要650w...雖然用左半年都冇事
如果遲D升級 要換牛?
回復

計出黎都唔準,最好買舊測電果舊野
而且ASUS寫果個係最好650W而已,唔一定食到650W
回復 支持 反對

回復 2# s15ooooo

我遲D換660ti,使5使換埋牛?
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

我遲D換660ti,使5使換埋牛?
foktk138 發表於 18-10-2012 23:35

600W乜都夠哂
560TI用GS600都夠有凸
回復 支持 反對

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
英文,自己解....
可以計到用電量
要OC既話同我講,我幫你計同埋等多一個禮拜換FX8350啦
回復 支持 反對

Inno3d gtx670 gamepack同inno3d ichill gtx670有咩分別?
回復 支持 反對

msi gtx 680 twin frozr oc 2gb $3990 <--特價,我11月尾買可能$4450
inno3d ichill gtx680 2gb $4480
邊個好?
邊個溫度低?
邊個效能好?
回復 支持 反對

msi gtx 680 twin frozr oc 2gb $3990 <--特價,我11月尾買可能$4450
inno3d ichill gtx680 2gb $4480
邊 ...
foktk138 發表於 24-10-2012 01:38

我相信一般人都會答你MSI好

麻,叔叔係支持INNO3D的
回復 支持 反對

邊 ...
foktk138 發表於 24-10-2012 01:38

唔敢買inno,msi品質好好多
回復 支持 反對

唔敢買inno,msi品質好好多
ycl2005191a 發表於 25-10-2012 00:49

點解覺得inno3d唔好既?!
回復 支持 反對