打印 上一主題 下一主題
收起左側

有個問題想問大家

Budget $4000,求 cpu,ram,mb,display (一定要low profile),主要剪片,汁相,打機,例如bf3呢類 game
回復

咩叫low profile,我唔识english
回復 支持 反對

OMG,之前睇流左個PO TIM,樓主要求真高難度..LOW PROFILE最好既打機卡都只係7750,玩BF3高效有點壓力

Intel Core i5-3450S Ivy Bridge (2.8GHz, 6M Cache, LGA 1155, Low Power) CPU BOX 盒裝 低電壓        HK$ 1462

TEAM Elite DDR3 1600MHz 4GB Ram 連散熱片 TED34096M1600HC11        HK$ 140
TEAM Elite DDR3 1600MHz 4GB Ram 連散熱片 TED34096M1600HC11        HK$ 140

ASUS P8B75-V B75,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B *加HK$99可換購Xonar DGX 音效卡一張        HK$ 685

Sapphire藍寶石 HD7750 micro HDMI/DVI/mini DP PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡[支援Low Profile]        HK$ 840

TOTAL:3267
回復 支持 反對

OMG,之前睇流左個PO TIM,樓主要求真高難度..LOW PROFILE最好既打機卡都只係7750,玩BF3高效有點壓力

Intel  ...
s15ooooo 發表於 31-12-2012 21:11

如果宜家唔洗low profile呢?
回復 支持 反對

樓主打機既話a10 5800k+6670 3千都唔洗仲可能有找,再買隻sdd玩都仲得
如果真係剪片, 樓主剪咩片??可以試下1100t 少超+7770 仲有game送
4k intel唔抵,你出到5k可以轉i5/i7
回復 支持 反對

Intel Core i5-3450 Ivy Bridge (3.1GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1449

TEAM Elite DDR3 1600MHz 4GB Ram 連散熱片 TED34096M1600HC11        HK$ 140
TEAM Elite DDR3 1600MHz 4GB Ram 連散熱片 TED34096M1600HC11        HK$ 140

ASUS P8B75-V B75,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B *加HK$99可換購Xonar DGX 音效卡一張        HK$ 685

Sapphire藍寶石 HD7850 OC 2GB GDDR5 HDMI/DVI-I/MiniDPx2 2G GDDR5 顯示卡        HK$ 1580

TOTAL:3994
回復 支持 反對

樓主打機既話a10 5800k+6670 3千都唔洗仲可能有找,再買隻sdd玩都仲得
如果真係剪片, 樓主剪咩片??可以試下1 ...
aaq1234 發表於 1-1-2013 12:10

剪高清片,大概一段10分鐘左右,ssd本身有
回復 支持 反對