查看: 13849|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係咪顯卡就壞?定其他問題

部機之前都好好地冇咩事

但係近排就開始有D唔正常,我懷疑顯卡有問題,唔知係唔係呢:

1.D字一時時會有鬼影(只係桌面)

2.E家無論玩咩GAME,都會無啦啦係咁LAG,LAG左一排之後又冇事,之後又再LAG,如此類推

3.開機一時時會開得好慢,我用WIN7,打完pw之後有時會黑一陣mon,太約5min之後先會彈個wall paper出黎- -

希望唔好係底板有事- -(超麻煩的說
回復

唔怪得個SER咁LAG啦
回復 支持 反對

回復 2# jackyt121

槍走左之後就lag都冇lag過
回復 支持 反對

回復  jackyt121

槍走左之後就lag都冇lag過
馬倫 發表於 2013-2-19 03:02 PM

籍口
根本係你down緊黃色野邊開ser
回復 支持 反對

唔怪得個SER咁LAG啦
jackyt121 發表於 19-2-2013 14:54

開SER應該係關CPU事喎
回復 支持 反對

D字有鬼影可能係MON有事..我學校部機都係咁,換另一個MON就冇事

而你LAG係低FPS定係爆PING?
PING就換網路公司吧XD,FPS就顯卡機會好大

如果係港版CSO就隻GAME錯,我以前用GTX580 LIGHTNING都只有不過50FPS,都唔知乜GAME黎
打完PW會黑一陣先入到桌面你重裝WINDOWS就OK..因為我之前都係咁,重裝左就冇事
回復 支持 反對

回復 6# s15ooooo

GAME一LAG既時候PING同FPS都會極速下降(PING當然係升- -)不過FPS既情況比PING既嚴重

LAG既情況通常都係玩D比夠高要求少少既GAME (例如AVA)

CSO呢類既低質GAME相反冇咁LAG(係咪廢話)

姐係話應該唔關網絡事
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

GAME一LAG既時候PING同FPS都會極速下降(PING當然係升- -)不過FPS既情況比PING既嚴重 ...
馬倫 發表於 19-2-2013 17:10

0 0除左CSO之外,大多數都係畫質高,效能要求高既易LAG
PING升就實關網路事..
回復 支持 反對

回復 8# s15ooooo

我屋企有兩部電腦,我用第二部又冇事,係我自己個部先有事(PS.我個部電腦插LAN線的)
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

我屋企有兩部電腦,我用第二部又冇事,係我自己個部先有事(PS.我個部電腦插LAN線的) ...
馬倫 發表於 19-2-2013 17:53

另一部PING冇問題!?係既話可能要等暗雲大人黎= =
回復 支持 反對