打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 騙徒中國仔的相關帳號及所有資料整合 集中討論帖

咩意思 =.=
自由萬歲 發表於 26-3-2013 12:12

姐係以前果D昆狗係碎料 依個先係大昆狗
同埋唔需要更新=) 依個post夠做
回復 支持 反對

姐係以前果D昆狗係碎料 依個先係大昆狗
同埋唔需要更新=) 依個post夠做 ...
C小旋風 發表於 26-3-2013 12:40

整係主版都可以俾人睇XD
回復 支持 反對

整係主版都可以俾人睇XD
自由萬歲 發表於 26-3-2013 12:48

想就去做
回復 支持 反對

想就去做
C小旋風 發表於 26-3-2013 12:58

諗緊係咪開新帖XD
回復 支持 反對

回復 94# 自由萬歲

你又話整個升Beanfun教學?
建議可以係#2整埋 Q&A
一般常見既問題可以整落去..
回復 支持 反對

唔同時期用唔同手法 難道給騙子周圍撞騙?你讚成他不封ac?
C小旋風 發表於 26-3-2013 03:54

咁請問同公開IP有咩關係.
會員唔能夠睇到佢ge IP
都係要版主先知道邊個分身係佢.
回復 支持 反對

咁請問同公開IP有咩關係.
會員唔能夠睇到佢ge IP
都係要版主先知道邊個分身係佢. ...
曲奇bb 發表於 26-3-2013 13:48

非常時期用非期手段 難道你支持昆狗昆人?否則說什麼也是假!!!昆狗不值可憐 昆左5萬以上那些會員叫什麼???
曾有多個會員要求版主公開ip 都被拒絕 今次事故太嚴重 並非你能猜測得到

如果你支持昆狗隱藏ip 我無話可說
引用閃靈
我地所謂公開私人資料的程度實在有限,
而在一些大前提下我地並唔會主動公開個人資料

而一些特別情況下,例如在論壇裹有一些立心不良會員利用論壇途徑令會員受到損失
為左保障論壇加上公眾利益,從法律上有一些免責條款底下會保障到我們。

而今次我地出發點係保障會員的各方利益,有關可能過火的資訊已作出相應的修改。

作為會員,在交易時也希望交易能愉快進行,樂古作為其一個交易平台.
回復 支持 反對

回復  自由萬歲

你又話整個升Beanfun教學?
建議可以係#2整埋 Q&A
一般常見既問題可以整落去.. ...
Ming.L 發表於 26-3-2013 13:04

你話過扣我分 我驚左><
回復 支持 反對

爬哂全部文=-=
其實有好多辦法,不過最終一定抓到
可能時間要長D 其一,警方會找戶口持有人返去問話
但由於入賬戶口系今生既,即系騙徒利用ABC三方去做案
咁今生提供當時交易時間及交易賬號,之后警方就會到遊戲公司拎當時交易既資料及IP
如果佢當時交易時在網吧,網吧亦有CCTV 即使沒有,只要佢在家中有上過相關遊戲賬號
遊戲公司均一律會紀錄在案 都有跡可尋的
只要佢有1次在家使用電腦 或各種有關佢相同既資料
在警方抽絲剝繭的情況下,最終都可以找到做案的騙徒
或許只是時間問題 最遲我估計1年內可以找到
如果佢在家中交易(即便在家中使用假IP)那就不需要等1年了,
如果警方肯做野而又同時多人被騙 估計3~6個月即可完事
因之前我被爆AC時,警方亦只用了半年就抓到人了
該爆AC既仲要系網吧上,最終都有資料同CCTV幫手抓到人
天網恢恢 疏而不漏 呢句說話即將用系騙徒身上@@
回復 支持 反對

回復 96# 曲奇bb

公開資料只用於讓受害者報警尋求協助

而IP位置的公開是想證明這些帳號屬同一人擁有

不希望再有會員受騙徒蒙騙

另外亦將上述騙案的銀行帳號存放於

交易專區的「被多名會員投訴騙案」銀行號碼名單

提醒各會員小心交易