打印 上一主題 下一主題
收起左側

cs1.6人物&隊伍介紹 - 波蘭篇 :P [第一篇] (新增LUq介紹)

小弟由上年先開始留意cs,
想同大家分享小小睇法

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
相信好多人都識波蘭ESC黃金5人
neo Taz Loord Kuben Pasha

介紹佢地5人先:
neo: neo經過一番努力,佢成為左cs界最Top玩家!!neo係一個好冷靜Ge玩家,佢帶領既Fx , AGAiN , ESC就可以睇得出佢有非常好既領導力~而neo精通所有武器,係5人中可以做主狙,副狙,ECO round USP,即使隊友唔係狀態,但neo一人都足以令對手帶來好大壓力...
       (2011年度前20佳选手榜单第一名、年度最佳选手的称号属于Filip "Neo" Kubski。这位波兰超级巨星作为全年的最稳定选手和最具统治性选为我们留下了最为深刻的印     象,他在很多其他方面也表现卓越,拿到四项MVP并帮助队伍夺得四个冠军。)

TaZ: Taz步槍水平非常高,係2011WCG佢連續做出好多ak,m4 4Frag,而Taz狀態無疑係隊中係最穩定,係一個好好Ge Frag收割機!!
        (占据第6名的是榜单中最年长的选手Wiktor "TaZ" Wojtas。虽然他已有多年的职业生涯经历,但2011年大概使他职业生涯中最辉煌的一年了,他是年度最具统治性选 手之一和年度最佳步枪选手之一,帮助队伍拿下四个冠军并在其中一项比赛中得到MVP奖项。)

Loord: Loord可能係黃金5人中最弱的一位,但佢係cs界中係一位好強Ge槍手,係每場比賽Loord對隊友有好大Ge貢獻!!以穩定的步槍去輔助隊友,但Loord佢做Ge行為有時過激,令對手討厭...

Kuben: 黃金5人中Kuben係一個好好Ge自由人,Kuben比我既感覺如starix,而Kuben最令我印象深刻係當LUq支awp唔係狀態時,估唔到平日用步槍Ge佢,用起awp上黎都好勁!!!

pasha: 5人中pasha係awp最好的玩家,係pasha剛入隊時,好多人都擔心pasha會唔會係一隻菜鳥?但是實証明左,佢真係一位好出色ge主狙~用左2年時間,pasha被評為cs2011年度排名第18,認真唔簡單~
            (在2010年适应了国际环境后,Jarosław "pasha" Jarząbkowski在2011年一跃成为波兰雄鹰阵中一名重要成员,特别是在他们赢得冠军的战役中,因此他在我们的排名中得到第18名。)

好多人都問,點解neo佢唔挽回主狙LUq,而要比pasha出賽呢!?我初時都係咁諗,LUq經驗豐富,支狙咁勁,但係點解佢要離隊呢?
之後我睇左LUq D Demo,發現LUq係一個狀態型玩家,佢狀態好個陣,你跟本就冇咩可能可以走得甩LUq支awp,而狀態差個陣,佢試過同SK打個場inf射左10槍awp都唔中一個人,而且佢支awp變化唔大,只會camp死一個Boom side,所以放棄LUq可能係一個正確Ge選擇...真係有D可惜...

黃金5人(Golden Five)佢地團隊合作好好,話哂到合作左咁多年,即使輸Gun skill,佢地都一地唔會輸合作!!我對佢地隊印象好好~

影片區:

ESC黃金五人:

前主狙LUq Frag Moive:

評分

參與人數 4樂點 +16 Bravo! +3 收起 理由
❤風❤ + 1 AD bb好有心機>
LSM + 16 原創內容
scysss123 + 1 精品~AD哥:P
赤羽xD + 1 好比心機打,支持你!

查看全部評分

回復

LUq介紹&個人觀點:

LUq為波蘭隊的前主狙,前期Ge佢表現相當驚人,好多人都認為佢係冷靜,擁有高命中率Ge狙擊手,加上恐怖的ak47,令隊手產生好大壓力...我相信令大家印象最深刻係mYm vs oxzyn個場手槍局,當mYm爆鐵板時,被oxyzn殺左4人,死淨LUq,基本上係一個冇咩可能羸Ge殘局,點知LUq上完c4後,做出4個usp爆頭FRAG,令處於絕望的隊友呼叫起來~

LUq vs oxzyn:

後期LUq做出好多awp空炮,好多人都認為佢係咪有主狙資格呢!但即使LUq支狙命中低左,但點解仲有咁多fans支持佢呢?我睇左好多場Demo,發覺LUq支awp比超其他主狙有一種唔同Ge Feel,我覺得佢有一種搖滾Feel。真係!個種Feel真係好特別,話就話佢甩狙可能唔夠Delpan,Dsn,fRoD,Sunde...等等勁,但係佢搖滾風格令人留下深刻的印象,依個都係我鍾意佢Ge原因~唔信!?睇片啦~

LUq vs fnatic
回復 支持 反對

兄弟,難得係香港重有人出有關1.6既文
所以我都特登CM支持你!!
不過你分享上有少少出錯呀
你所講既NEO(N神)並冇入過MOUZ既.
可能MOUZ之前都有個ID叫neo令你搞錯左不過2者唔係同一個人黎
Mouz "neo"冇記錯係2002-2007年既德國cser
另外,你上面LUq vs oxzyn段片並唔係LUq既1V4ace咖
而係"Taz"既Frag黎,你可以留心右上角既ID
我睇片個陣都覺好奇怪,係咪出錯左- -"
好啦,到我share下啦.我個人黎講認為N神係"黃金5人"既靈魂
因為neo唔單止槍法,意式,身法走位好,佢係1.6歴史唯一既wcg三冠王~
重要係同一隊隊友打足咁多年打到依咖!靠努カ打到冠軍,唔係一般cser做到
出道左10年到左2013年1.6巳經冇比賽,佢仍然可以跟隨"潮流"打csgo比賽
在同一個團隊超過十年,NEO的忠诚得大家既尊敬
(其實我中1開始留意cs依加先係中4:p)
回復 支持 反對

兄弟,難得係香港重有人出有關1.6既文
所以我都特登CM支持你!!
不過你分享上有少少出錯呀
你所講既 ...
aRthuR.Cser 發表於 15-4-2013 00:25

唔係TaZ牙-___-
一定係LUq因為有哂Demo,場一早有人叫TaZ
個1v4係cs history USP Top10 Frag (好出名嫁)

neo個個真係唔知= ="sorry~
而我覺得佢地唔換人原因係因為冇人換到,而唔係唔想換...
anyway thx支持~
回復 支持 反對