查看: 4078|回復: 14
收起左側

cs1.6人物&隊伍介紹 - 瑞典篇 :P [第二篇] (已出#2槍男)

大家好!今日我同大家介紹瑞典cs人物&隊伍同個人見解 [由於瑞典猛人太多,要分3篇打-3-]

提到瑞典,大家可以只會諗到上代玩家,SpawN神壓M4,HeatoN ak王子...但係依班玩家除左槍法,好多野都唔可以同新一代玩家比,SpawN就係一個好例子,佢2009年係H2k Gaming貢獻唔大,因為對手強哂...所以我唔介紹old school啦~sorry

我依家主要先介紹瑞典3大指揮:
No.1 cArn :
我認為cArn係cs係一個靈魂人物,cArn佢D指揮好大變化,基本上冇人諗到佢想點打..而且DsN都話cArn份人好nice,好少發脾氣~好多唔認識cArn既人都話槍法唔太勁,換左佢仲好,但係咁講就大錯特錯!!cArn佢超有sense,槍法係好強,但係佢又要顧住場比賽,又要諗計,當主狙死左又要幫手keep狙,做咁多野仲要keep住咁top既槍法唔係人人做到,Fnatic如果冇左cArn,一定唔會有今日,所以佢係好重要,而且被公認瑞典最強指揮!   

下面條片睇得出佢唔太靠Gun Skill殺人,而係靠sense殺人!!

cArn FRAG MOVIE

No.2 RobbaN :
RobbaN係SK Gaming老將,係2011年,SK Gaming有4個人上左HLTV世界Top20,只有RobbaN入唔到Top20,即使係咁,RobbaN係個Team係好重要!!佢唔單只指揮強,而且SK Gaming有一段時間冇主狙,RobbaN要做埋主狙依個位,雖然RobbaN又要拿狙又要指揮,但槍法依然好穩定,係一個好好Ge玩家!!RobbaN指揮雖然冇cArn咁大變化,但佢有一班好強Ge隊友,所以佢可以好放心咁指揮!如果SK冇左RobbaN,瑞典第一就一定係Fnatic~所以RobbaN對SK係好重要。

下面條片可能証明到RobbaN槍法實力,指揮中我諗佢槍法係最Top><~

RobbaN FRAG MOVIE:

No.3 pronax :
pronax比好多人批評,話佢槍法弱,pronax曾經2次因為遊戲水平而被踢出Team,但係pronax唔放棄,佢係ESC Gaming做出一個令人意想不到Ge成績,全靠佢指揮!
ESC Gaming係由MODDII、BARBARR、pronax、kalle & tacky組成,表面上冇咩野,但係實際上係好亂,因為MODDII同kalle都係唔太聽指揮,自己打自己Ge玩家,但pronax竟然有能力馴服佢地,而且羸左好多比賽...真係唔簡單!

下面條片可能証明到pronax槍法實力同埋佢地個Team合作好強! (雖然睇得出佢控mouse唔太勁)

pronax FRAG MOVIE:

介紹住咁多先啦,下一篇會係#2介紹Top3槍男,想睇就要留意啦^_^

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
劇情-KiTKiT + 1 精品文章
scysss123 + 1 又一篇好文!好認真打!

查看全部評分

回復

因為有野做,咁耐先出,sorry牙>////<

瑞典3大槍男^^
No.1 GeT_RiGhT :
GeT_RiGhT係一位全能型槍男,控槍,sense咩都勁,而佢支M4較為勁~
係每場比賽,GTR都以穩定的發揮來為隊伍完成比賽,
佢曾經拿過全場MVP,而且仲做埋HLTV 2010&2011年最住20選手第2名!!
GTR本來只係普通槍男,係2009年GTR表現突然大升,
而且超越f0rest,所以我認為佢一位肯為cs付出好多Ge玩家

條片雖然少爆頭,但GeT_RiGhT佢sense好高(個人認為GTR Demo好睇過FRAG MOIVE)

GeT_RiGhT FRAG MOVIE:

No.2 f0rest
相信冇咩人唔識f0rest啦~f0rest由2008年起至今都係一位瘋狂全能槍男,
拿ACE的次數係眾多位選手最高,每場比賽,只要f0rest味死,對手都會產生一定的壓力,即使1vN都係,因為f0rest的打法特別~
當然,ACE只係f0rest其中一大標誌,而f0rest最大的標誌係"最強手槍局",睇過多場Demo,f0rest控USP真係好勁,
係Fnatic vs SK個場f0rest用3槍手槍殺死3人,令我印象深刻,GTR曾經說:f0rest在手槍局非常重要,只要我們勝出第一局,便更容易拿下第2第3局!
在2010年f0rest拿到HLTV 2010年最住20選手第5名,一個字,勁!

片中可睇得出f0rest支手槍,控槍同sense能力

f0rest FRAG MOVIE:

No.3 FYRR73
相信香港玩家比較少人識FYRR73,因為上次我問左4個有留意cs的FD,佢地都唔識FYRR73,真係- -".....
FYRR73係一位超全能槍男,awp比上面2位槍男更強,
隊中沒主手槍?找FYRR73吧!
隊中沒主步槍手?找FYRR73吧!
隊中沒主狙?找FYRR73吧!
FYRR73精通所有武器,如果隊中有左佢,場比賽就會唔同哂,
2010年佢被公認為瑞典第3槍男,

下面套FRAG MOVIE一定要睇,因為真係好好睇>////<

片中可睇得出為何我說FYRR73係一位超全能槍男~

FYRR73 FRAG MOVIE:

回復 支持 反對

留位
回復 支持 反對

好有心
回復 支持 反對

thank you!!!!!!!!!!!!!!!1
回復 支持 反對

好有心
傻囝0v0 發表於 25-4-2013 19:25

Thx
回復 支持 反對

以前個版就話好多人睇
而家已經....
回復 支持 反對

以前個版就話好多人睇
而家已經....
oscartsecn 發表於 27-4-2013 17:01

我覺得最大原因係因為LOL...個個轉哂挽LOL,
cs冇咩人挽Lu
回復 支持 反對

快D打多D心得等D人有興趣玩返啦
回復 支持 反對

快D打多D心得等D人有興趣玩返啦
傻囝0v0 發表於 6-5-2013 19:39

ok
回復 支持 反對