打印 上一主題 下一主題
收起左側

吾知點算好???

回復 10# s15ooooo

CPU:Intel Core i5-4430 Haswell (3GHz, 6M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝
HK$ 1497

MB:ASUS 華碩 B85-PLUS B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B
HK$ 920

RAM:TEAM Elite DDR3 1333MHz 8GB (1x8GB) Ram TED38G1333HC901 連散熱片
HK$ 392

VGA:Galaxy影馳 GTX770 GC 2GB GDDR5 (256bit) DVI*2+DP+HDMI PCI-E 顯示卡 HK$ 3250

POWER:RaidMax RX-1000AE 1000W 80+ Gold HK$ 1099

CASE:COOLER MASTER RC-692P-KWN5 CM 690 II Plus (USB3.0) (透明側板) (全黑) 中直立式機殼 HK$ 790

咁樣得吾得呢?
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

CPU:Intel Core i5-4430 Haswell (3GHz, 6M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝
HK ...
davids32 發表於 15-6-2013 22:40

冇問題0,0你夠錢就行了(((汗
不得不提一下...RAM既話你用返原本16GB會好D0,0慳幾舊咁解...
HDD同DVD你用舊?_?
回復 支持 反對

回復 12# s15ooooo

ram 我原本用緊DDR3 1333 HD用緊1T
DVD照用番
另外想問只系買果3樣野,咁我張MB認吾認到卡架?
回復 支持 反對

ram 我原本用緊DDR3 1333 HD用緊1T
DVD照用番
另外想問只系買果3樣野,咁我張MB認吾認到 ...
davids32 發表於 15-6-2013 23:00

火牛只係供電,唔關MB事, 機箱只係用黎裝D零件...所以都唔關事
顯卡的話冇問題的,只要你刪左原先個DRIVER,再裝返隻碟果個就可以,要最新版本既DRIVER可以上官網DOWN
回復 支持 反對

回復 14# s15ooooo

隻牛真系難搵
回復 支持 反對

隻牛真系難搵
davids32 發表於 16-6-2013 01:18

0,0因為平丫麻...幾可有1000W金牛會差唔多1蚊對1W
回復 支持 反對

回復 16# s15ooooo

ANTEC CP1000 80Plus 1000W 火牛 依隻牛點睇?
回復 支持 反對

davids32 發表於 16-6-2013 07:54

ANTEC一向唔會衰得去邊0,0只不過唔係金牛咁解...
PS.如果你第時唔會再點樣升級部電腦既話唔一定要1000W...雖說買大左冇衰....
回復 支持 反對

回復 18# s15ooooo

金吾金牛有乜分別?
回復 支持 反對

金吾金牛有乜分別?
davids32 發表於 16-6-2013 10:04

金牛轉換率高D0,0就咁80PLUS=80%,80PLUS GOLD(金牛)=87%
簡單D黎講就係電費比少D.....
預左隻牛用得耐既話買金牛會好D0,0反正差都唔差果50蚊...用多幾年慳左都唔止果50...
回復 支持 反對