打印 上一主題 下一主題
收起左側

吾知點算好???

回復 20# s15ooooo

如果系你,你會換果部機機定系換3樣野
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

如果系你,你會換果部機機定系換3樣野
davids32 發表於 16-6-2013 14:37

我一砌就成部最新既件除左HDD,DVD
回復 支持 反對

如果比我就留3-4樣野其他買新

如果你本身部acer廠機用緊Core i5-2300 個hdd行緊1tb(通常seagate/wd 不過都係7200rpm) ,dvd一定都係sata(不過讀碟慢d..應該大約16x左右,出面24x[影響唔大])

底板就唔建議繼續留..因為有機會有兼容性問題出現

呢3樣野一定可以留返..咁樣就慳幾多..大約慳左接近$1500

ram個到一定會係行返ddr3..不過acer廠機未必用出面大路牌子既ram..所以睇你幾多gb..或者到時試左先買都未遲..
回復 支持 反對

回復 23# ※暗雲之雷※

我諗住ram hd dvd 照用其他買新
回復 支持 反對

回復 22# s15ooooo

如果玩i7呢出邊粒u 睇岩Intel Core i7-4770K  依隻
回復 支持 反對

如果玩i7呢出邊粒u 睇岩Intel Core i7-4770K  依隻
davids32 發表於 17-6-2013 00:33

識超頻咪買K仔0,0,唔識超頻既話普通4770冇K就可以
唔識超頻既話我都係推薦唔好買K...

萬一超壞左粒U唔一定幫你保...而且新手唔識摸頂...可能會一下谷到粒U虧左...
PS.我個米王FD就係買粒U返去超..結果3960X比佢超完之後跑3DMARK個分仲低我成倍...換我粒U落去又正常返過萬....
回復 支持 反對

回復 26# s15ooooo

4770同4770k有咩分別?在於超頻?
回復 支持 反對

4770同4770k有咩分別?在於超頻?
davids32 發表於 17-6-2013 01:28

0,0最大分別就係超唔超到頻,有K超到,冇K超唔到
同埋有K買既底板要Z87,而冇K就LGA1150都可以
回復 支持 反對

回復 28# s15ooooo

Cpu:i7-4770
mbAsus B85-Plus

Display:Galaxy GTX770 GC 2GB GDDR5 (256bit)

Power:Antec CP1000 80 Plus 1000w

CASE:COOLER MASTER RC-692P-KWN5 CM 690 II Plus

咁樣得吾得?另外Ram 同hd dvd 用番舊 依家我RAM 16GB DDR3 1333
回復 支持 反對

Cpu:i7-4770
mbAsus B85-Plus

Display:Galaxy GTX770 GC 2GB GDDR5 (256bit)

Power: ...
davids32 發表於 17-6-2013 01:34
冇問題0,0
回復 支持 反對