樓主: kelvin971234
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求救!換左cpu後好嘈

1. 未必關cpu事, 有可能係hdd問題或者network問題 或者WINDOWS問題,你可以試下洗機後會唔會解決到問題, 或者係背景關D多餘程序

2. 要睇成部電腦先答到你..你將部舊電腦換左做960T..其他底板RAM火牛個D資料有無??
回復

回復 11# ※暗雲之雷※

1)WINDOWS裝係C盤
2)Motherboard:http://www.amazon.com/MSI-Computer-Socket-Motherboard-970A-G43/dp/B00B9BDB14/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1383700794&sr=8-1&keywords=970a-g43

CPU:AMD FX-8350
Graphics Card:EVGA Geforce GTX 560ti 1024MB
RAM:Corsair Vengeance 2X4GB 1600MHz未超頻+2X2GB<舊電腦留(總共12GB)過幾日會換Corsair Vengeance 2X8GB 1600MHz
power supply:Coolmax 1000W
回復

回復 11# ※暗雲之雷※

點解我經常禁完後有個影留低消除唔到,有方法可以唔需重新登入就可以消失嗎?求版主解答,感激不盡

回復

以照你個情況黎睇

好大可能都係windows問題

只要重裝系統就能解決
回復

回復 14# ※暗雲之雷※

我想問我張LIST夠唔夠玩高效GTA5/BATTLEFIELD4想問問重裝WINDOWS有咩要注意,我可以放哂重要文件落去G:/度?
回復

GTA5/BATTLEFIELD4 中高應該得..全高就唔肯定~特別係BATTLEFIELD4

你個windows本身裝左係c..你刪個陣只要刪c再安裝返係個到就ok

如果你無windows 碟...最初個windows係點裝?搵fd幫你裝就搵返佢
或者你搵唔搵到windows既iso放落手指..boot起手指裝亦得
回復