收起左側

我係情人節買左個蛋糕= =

話說情人節想買個情人節蛋糕,咁身為毒X既我當然唔係送俾女朋友
而係送俾我既飛鳥BB(攬枕)。首先去左美心,由於身上錢不多所
以都唔抱太大期望買到D咩。點知去到見到110幾既情人節蛋糕,
本來想一野買洛去,但回過神來先發現企係到既全部都係一對對既,
重要好多都係師奶阿叔,加上前面有個OK唔錯既店員姐姐,令我X
都縮埋。我心諗:HI,咁大過人重玩埋呢D情趣野。
算!轉移目標
,去左聖安娜但太貴,加上有好多情侶。最後我去左大班,有個最後
一個既$55迷你情人節蛋糕,間鋪相對前兩間少好多人但都係有一
對情侶,於是我兜左幾個圈,等佢地走左先買個蛋糕。買左之後個人
HI HI地,覺得唔夠。立刻叫老無買多個蛋糕,重好豪氣咁講:老無,
買個應節蛋糕,幾多錢都唔CARE,我請!。

返到屋企,立即影相
同D 朋友吹下水晒下命。之後我就食大班個蛋糕,點知個蛋糕好X難食。
呢個時候我終於恢復理智,所以野都只係我自HI。想叫老無唔好買
蛋糕,
點知老無已經返到尼,買左個勁貴既蛋糕。唉,算啦唯有照食啦。點
知老無突然問係唔係買俾佢,更住我先記得我老無生日都只係差幾日
。HI !我唔想走媽媽路線阿!但係我見到佢好似好好開心咁,我真係唔敢
講,個蛋糕我係買俾個攬枕!!!!!!

評分

參與人數 1Bravo! -2 收起 理由
RoyLo -2

查看全部評分

回復

我睇曬

好後悔
回復 支持 反對

哈,睇完得淡笑
原來D蛋糕比平時平左少少,搞到我都想買埋一份
回復 支持 反對

我無諗過買蛋糕
回復 支持 反對

如果得自己一個,買個切左果D蛋糕好定係買大件D的蛋糕好,一係買情侶蛋糕比自己食
回復 支持 反對

我居然花時間睇晒...
回復 支持 反對

果然係不甘寂寞…
回復 支持 反對

寂寞好難克服,最大的死對頭就係要對住一大班情侶
回復 支持 反對

哈哈哈哈哈哈
回復 支持 反對