打印 上一主題 下一主題
收起左側

勝要人地服你, 輸都要人地服你, 可惜無人明白

關閉 [複製鏈接]

當自己能力己經處理唔到新既問題果時就要退下火線, 搵一個比自己勁既人去處理問題, 當有需要時侯會盡一切能力去幫佢, 衣個係老二哲學...

當一世人唔夠人勁果時, 就做個平凡人, 世世代代平凡就算....

愛一個會害人既女人, 但唔比佢害人既男人, 先係真愛既最佳證明...並肯為衣個女人輸得心服口服, 衣個男人失嫁得過...
回復

咁係正常既=.=好似做功課做到唔識既題目你可能可以解決
但相對黎講搵一個比自己強的人去解答或許會更快解決到問題.
不過我唔贊成自己諗都未諗過就話自己處理唔到問題果D人.
回復 支持 反對

錢雖然係重要, 但係如果做埋都唔夠賠, 賺黎都無意思, 錢只係用黎擋災同埋用黎保命, 最重要係可以係解決問題保持生活各方面正常運作上可以來去自如, 錢係比一d識得解決問題, 而且唔會製造麻煩既人用, 所以做人生活根本唔需要為錢煩, 與其為錢煩, 倒不如想一想自己有咩本事擅長解決咩問題, 點解人地要比飯你吃之餘, 仲要留住你條命, 仲要為你保留你既血脈, 唔會破壞你風水, 保住你世世代代無人可以取代你本領既鐵飯碗?

吊頸唔駛透氣? 做人唔駛放假? 做神做鬼都要放假掛? 做人幾叻都無用, 比人地威下, 我諗總好過留戀過去既痛苦, 成功之後, 就要好好享受生活...好好咁同自己鐘意既人好好咁做個平凡人....甘於平凡, 先係享受最大樂趣...

自己身邊既表堂兄弟姊妺仲細, 有d細過我既仲結埋婚生埋仔, 試問點解自己無壓力, 想深一層, 自己己經係半個大人, 但係又唔比壓力比佢地, 搞到佢地唔鐘意, 到最後親戚都無得做, 要成就比晒佢地, 等佢地有建樹之後, 我再幫自己打算都未遲... 反正父母又要養, 自己又要食飯生活, 年紀再大d, 生活唔駛點憂果時, 自己仔女先至唔駛點樣捱苦, 但係同時比個閒位佢做, 己經係對佢最好既保障...
回復 支持 反對

搵錢?搞笑?想搵錢好易姐,比晒d錢我,我幫你草起佢,聽日比返你,但係1+1=2,咁2+2係咪等於4呢,你問我?咁我問邊個呀。
回復 支持 反對