查看: 24401|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[90後懷念區]online game時代已經過去了?

關閉 [複製鏈接]
已經幾年無黎樂古了 突然有感而發 開左呢個帖相信好多90後 都一定有沉迷過online game
個時彩紅呀 巨商呀 亂online等等最紅吧?
真係日日放學就即玩!放假就一定要通頂!
但係香港既代理只係識賺錢 大量online game都出現外掛問題 玩家慢慢地退出 直至汁粒
接著 WAR3既信長出現 大量人轉玩信長 這時online已經開始少人玩 危危扶
但各大GM都沒有改善外掛 死SER問題  大量玩家放棄online game轉玩信長
再之後一點 LOL的出現 這遊戲跟信長差不多但就有代理 系統好出很多 大量信長玩家轉玩LOL
不過而家睇反之前沈迷過既online game都汁晒 想DL黎回憶下都已經唔得
大家不訪講下自己最懷念既online係咩啦
我先 亂online第1 好中意佢D技能靚 由其係一班一升LV/打架 個畫面真係夠晒(亂)
第2就係巨商 可以一次用12個角色真係唔錯 但就係單機打怪為多 比較悶一點

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
毒男善 + 1 我很贊同

查看全部評分

回復

天龍八部啦
玩得最耐
回復 支持 反對

第一隻就係彩虹呢隻有好多回憶
第二巨商
回復 支持 反對

第一 海盜王online  第2 成吉思汗
回復 支持 反對

巨商..我都算係老手..玩左超耐..已退出5年

當年商一.
團職位:攻城將.30萬攻.團名:風林火山
3隻MP女,雷公,龜甲車,宣武功臣,驢仔,憤怒羅漢 老黃忠臣,梵天丸,大定.
回復 支持 反對

巨商..我都算係老手..玩左超耐..已退出5年

當年商一.
團職位:攻城將.30萬攻.團名:風林火山
3隻MP女,雷公, ...
**座 發表於 10-5-2014 23:18
哈哈
我第一次玩巨係無二轉 有帥已經係勁人 個時打到巫女惡熊已經係勁人
最後就玩到09年 再無玩過 我仲有張相哈哈 PS唔係一開始個AC尼
回復 支持 反對

巨商 彩虹 跑=.= 夢幻龍族傳說 飄流幻境(唔知點解講呢個冇人識=.=)
樓主巨商係咪149果陣玩?我係 果時我覺得有城好勁=.= 做大房好巴閉
回復 支持 反對

巨商 彩虹 跑=.= 夢幻龍族傳說 飄流幻境(唔知點解講呢個冇人識=.=)
樓主巨商係咪149果陣玩?我係 果時我覺得 ...
〝細wIN_ 發表於 11-5-2014 01:57

係呀得149LV個時45LV轉得既兵已經好貴
回復 支持 反對

彩虹 執左冇計啦
巨商 外掛當道, 開發商又搞唔掂, 代理商只系識BAN玩家AC, 咁邊有人再玩姐
回復 支持 反對

呢家巨商買1億 要幾錢?
回復 支持 反對