樓主: heihei2006a
收起左側

[90後懷念區]online game時代已經過去了?

關閉 [複製鏈接]
最懷念的GAME:彩虹!
回復 支持 反對

劇情不夠吸引,或者係唔夠詳盡。玩得耐就會覺得操作單一,久而久之就唔想玩。
回復 支持 反對

gunz
回復 支持 反對

巨商
這十多年我玩過不少OLG
好玩的  值得留下灌注心血的並不只這一隻
但最值得懷念就只有巨商了           (畢竟影響最多最大 這十年......價值觀都變了
小學的時候被朋友們拉進坑
最初什麼都不懂,亦都不覺得有什麼好玩
只是陪FD玩而已
但慢慢為左第一隻將帥去努力升信
夠信請將時又開始不滿足  開始追求用兵轉
當時得一隻請返黎既李舜臣 根本對升兵毫無幫助 血尿左好耐先升到兵轉第2隻將v_v
然後慢慢戰力突破1萬既時候我竟然幼稚地說"我終於不是新手了" 然後比FD們恥笑
後來又因為巨商而來到Nakuz  (的前身)
經過了n耐既鑽研,  終於脫離新手階段(應該)
發表了我這十年來除了夢之歷險以外唯一既心得
還加了精華區 2篇都    (雖然現在過哂期不合時宜解哂精z_z
被人說多謝大大分享什麼還真爽呢
(略n字)
我發誓唔再踏入Nakuz巨商版1步   
後來都慢慢退出巨商了
這十年雖然斷斷續續地玩日巨, 但都唔長玩,無哂心情

其實好多野都唔可以怪代理唔好
好似外掛咁,代理商除左捉,就真係只有捉而已
代理商唔會有技術去修補game漏洞去防外掛
就算有,代理商都無權咁做,除非佢買斷版權    (中華網龍這混蛋就不說了
代理商只是個sales, 就好似你走去豐澤問電腦中毒點算, 佢只會叫你買防毒/叫你去搵保養
什麼叫無良既代理商呢?
就好似艾爾之光咁 ,
其他地區server都爭取到時空裝新舊兌換既權利     (細節不談 聊勝於無
而港台server的代理 只會眼光光看著玩家心血變垃圾
然後商城做足120%
嗯  遊戲橘子 死黑豆
回復 支持 反對

依家D人差唔多個個都去哂打LOL
Online game都冇咩人玩了~_~
回復 支持 反對

代理商 PM GM 權力有限 多數都是愛莫能助
加上營運收入問題 online game 的確沒落了
回復 支持 反對

我都幾年無上過樂古啦 -.-  
呢家d game 真係無咩想玩
以前同班fd玩亂個時真係最開心個段時期   搵野王打jr 正  
呢家想搵番下都難
回復 支持 反對

最近我也少上了樂古(除了上月底開始的9週年紀念活動才會多些上線答問題)

唯一一個online game正是Counter strike online(絕對武力online)

由2009年當初滿懷希望進入CSO,到2014年決定在7月放手離開

瞬間過了5年了,

我的得著nline game較易賺錢,但是時間卻短得很厲害

只要代理商不主動做事,那個遊戲難以有起息

我不反對在線上遊戲花錢,不過反對在線上遊戲花大錢(我曾經眼見有人花接近$6000-$7000去抽稀有武器,卻是慘敗收場)
回復 支持 反對

Online Gmae
我只係覺得新絕代雙嬌(台灣代理遊戲)
同埋吞食天地比較好玩
吞食天地又係三國武將題材
而且個遊戲活動又好玩
玩家活動既比武擂台 攻城戰
打塔挑戰NPC
任務可以轉生或者收集武將又有轉生真係唔錯

不過壞點就係太多人開分身用外掛上線升級搞到長期1900人 SER逼爆上唔到線

新絕代雙嬌係我小學1-3年級玩
人物2D風格 而且好多英雄(角色寵物)
小魚兒,花無缺 十大惡人 十二生肖等等 各路好人惡人英雄
但係遊戲就好難玩,升級學技能要經驗值
到左後期好高級升1招技能既級數真係差唔多無左幾% 幾%都唔知掛幾耐先有
我仲鍾意到專登買古龍寫既原作小說番黎睇
回復 支持 反對

90後變成00後嚕
回復 支持 反對