打印 上一主題 下一主題
收起左側

希望各位可以幫一幫忙 俾小小意見

現在電腦配置
系統製造廠商:Hewlett-Packard
系統型號: s5-1068hk
系統類型: x64-based PC
處理器: Intel(R) Core(TM) i5-2400S CPU @ 2.50GHz,2501 Mhz,4 個核心,4 個邏輯處理器

顯示卡名稱: AMD RADEON HD 6450
介面卡 RAM: 1.00 GB (1,073,741,824 個位元組)

RAM:8GB

預算$3000
宜家電腦玩3D GAME/ 動作GAME 時都好LAG 而且要將質素轉到最低 所以希望UPGRADE 下自己部機
主要以打機為主 (E.G 上古卷軸, 九陰真經等)

希望各位可以幫一幫忙 俾小小意見
回復

流暢都得既 但系就追唔上主流
回復 支持 反對

我想upgrade 部機 張顯示卡 可以轉邊款 同cpu 夠唔夠用 唔該哂你
回復 支持 反對

MSI微星 DI-N760TG4 N760 TF 4GD5/OC GTX760 OC GAMING 4GB DDR5 PCI-E3.0 顯示卡HK$ 2280
MSI微星 DI-R9280G3 R9 280 GAMING 3GB GDDR5/OC 2xMiniDP/HDMI/DVI 顯示卡HK$ 2070

CPU都夠用既 睇下火牛夠唔夠推張VGA
回復 支持 反對

s5-1068hk個機箱擺唔入#4提供既個2張卡
回復 支持 反對