收起左側

傳媒之唯恐天下不亂

咩叫實情? 邊個講既係事實?
ace bayou係大陸開廠?
張圖係ace bayou比然後就照做?

同埋篇文無提工人, 唔好妄想被害..
而且殺既亦都係美國仔仔, 何來中港矛盾? 美國人=香港人? 你唔好搞中港矛盾好喎

我唔介意你插傳媒搞破壞, 但唔該搵個好D既例子啦, 唔好咁懶

BTW 唔講既仲以為樓上幾位都係大陸返工.. 辛苦各位翻牆上網
回復 支持 反對

而且
如果有個人開架國產車 使用不當撞死人
係唔係可以改個標題做「國產車在x殺人」先
唔該話人盲之 ...
聖殤 發表於 25-8-2014 18:49

你個例子好好, 可以收返埋自己慢慢J
回復 支持 反對

咪玩啦
個標題係「國產豆袋梳化在美殺兩童」
咁樣寫 根本誤導人「國產野又害死人」
但事實係 個兩個 ...
聖殤 發表於 25-8-2014 18:45

你個FD唔係咁講喎, ace bayou係大陸開廠喎, 話唔定連D工人都係外國人黎
回復 支持 反對

回復 11# 我係new手

不如你細心睇下篇新聞同我講d內容先!

ace bayou係大陸開廠>因為大陸工資低

工人收到命令負責生產>你老闆叫你做野唔通唔做?
(乜你認為d低知識工人會考慮到d細路會捐入去呢個問題?)
(乜小朋友你認為 美國個邊冇入口檢察,評估? 安全檢驗?)

至於點樣深化中港矛盾(用腦).............
你識唔識睇標題?(我都費是再解釋,自己睇返我1樓講既論點)
我引用埋新加坡新聞標題作出比較 (點解你可以咁聰明咁都唔明?)
你知唔知不同字詞組合帶出既意思係唔同?

最後,請你提出質疑時!比返d論點....論據
你全部疑問好清楚可以係1樓解釋晒,請多思考!
如果你睇完真係唔明點樣深化中港矛盾既,我好樂意再一次詳細解釋比你聽!!

btw:你唔講我真係以為你考會考0分之後出黎做野最低工資既人!
回復 支持 反對

你個FD唔係咁講喎, ace bayou係大陸開廠喎, 話唔定連D工人都係外國人黎
我係new手 發表於 26-8-2014 12:20 AM

你個例子好好, 可以收返埋自己慢慢J
我係new手 發表於 26-8-2014 12:19 AM

係大陸開廠 請外國人? 首先我唔知你咁講咩意思
你想話咁唔係國產定係國產?
其次
乜原來你做A國老細 會去B國請番A國或者C國既人做工人
貪咩? 走法律罅? 我完全唔知你係到講乜
仲有 而家個重點係 傳媒根本寫到係國產既問題
事實上係 佢只係係中國生產 收命令做野
個設計係點佢未必有權過問
而且就算有 冇人叫你打開2層拉鏈爬入去啵
咁樣誤導人 咁去曲解個事實
同埋 邊個係我個fd?
btw 唔講既我仲以為你係寫呢篇文既人

例子好好 留番自己j? 你又講乜
冇前冇後? 精神失常?
學樓上話齋 你d論點論據呢?
btw 唔講既我仲以為你打j j上腦通街叫人j
回復 支持 反對

而且
如果有個人開架國產車 使用不當撞死人
係唔係可以改個標題做「國產車在x殺人」先
唔該話人盲之 ...
聖殤 發表於 25-8-2014 18:49

哥仔, 似係你唔用腦諗喎, 人地話乜你話乜
中国製唔係國產貨係乜野呀?
如果唔係點叫 developed in U.S. , made in China 呢?
你都識講話篇報導誤導人諗國產野害死人啦, 國產貨唔係本身身有屎 人地,你鬼撚會咁諗呀?
與其話方向報誤導人, 不如話你地班親中左膠 此地無銀三百兩 好過啦
人地打國產兩隻字你就起晒槓, 無野搵野黎嘈你又知會誤導到讀者?
係國產野就唔存在誤導囉, 已經係事實, 已經害死左人喇

一係咁, 我請返你飲一頭半個月國產奶粉, 中国策劃 中国製造架, 飲 唔 飲 呀 仆 街_____________________________________________________________________
hi, are you trying to report me?
回復 支持 反對

哥仔, 似係你唔用腦諗喎, 人地話乜你話乜
中国製唔係國產貨係乜野呀?
如果唔係點叫 developed in U.S. , m ...
cla991053 發表於 26-8-2014 12:00 PM

我左膠既不如話你係假民主走狗?
中國製的確係國產
冇人話唔係
我上面都有講話係
重點唔係佢係唔係國產
而係佢個篇報導既標題
唔好話你第一諗法唔係「國產野又搞死人」←sth like that
當然
更加肯定你第一個諗法係咁
↓ 話人親中左膠此地無銀起槓? 你自己先入為主 以個人主觀感情去引領自己既思想

係國產野就唔存在誤導囉, 已經係事實, 已經害死左人喇

原來咁叫害死人 你自己cc樓主講乜 人地老細比order你你唔做?
你億萬富豪? 你自己都識講「如果唔係點叫 developed in U.S. , made in China 呢?」
人地比圖則你做你唔做? 你仲唔係有錢佬? 如果唔係有錢佬就姐係肯定係弱智啦
老細都唔聽博抄咁款
而且你d想法真係好特別好有趣囉
原來條友自己亂用整死自己 唔係叫自己害死自己 係叫個樣死物害死自己 樣死物會突然爆開2條拉鏈吸你入去之後整死你
so funny~

姐係唔係我地2個話份野有咩問題
click入條link自己睇留言
有1個定2個係咁諗? 大部份人都咁諗
一有人唔合心水就話人左膠? 你有客觀過? 到底我地係左定係你係極右呀
反中共反傻左你? 如果國產野就代表害死人一定係事實
我睇你死左 唔係~應該話你全家都唔知死左幾多次啦

一係咁, 你試下唔好用國產野一頭半個月, 中国策劃 中国製造架都唔好,我睇你仲係到好冇話人左膠x街咁開心
p.s. 小心d自己手機電腦呀 我唔信入邊咁多樣野 冇一樣野係中國製造

呀仲有
你個個咩身有屎既想法呢 好岩你d「右膠」
姐係例子一個 個個人都話你佔中會係暴力 唔係你地本身身有屎 人地鬼會咁諗
回復 支持 反對

我左膠既不如話你係假民主走狗?
中國製的確係國產
冇人話唔係
我上面都有講話係
重點唔係佢係唔係國 ...
聖殤 發表於 26-8-2014 12:55

拿拿拿 又起槓喇, 我打兩句打兩段野你都可以咁多發揮, 幾好想像力喎
回復 支持 反對

拿拿拿 又起槓喇, 我打兩句打兩段野你都可以咁多發揮, 幾好想像力喎
cla991053 發表於 26-8-2014 02:01 PM

哦哦哦~~話左你d咁既人啦
一唔合心水就話人呢樣果樣
你睇下你
話人左膠 其實自己係極右分子
↓舊post

如果你認為坐係立法會門外唱唱歌跳跳舞得閒嗌兩句口號就會有官員聽你講野,請繼續

姐係你覺得政府做得唔岩 要做既竟然係去衝擊政府?
天呀 仲講乜「如果你地仲有面作為一個年青人,」
姐係如果時下年青人做到你咁 就真係完了

一不合意就話人盲 唔用腦 x街
其實自己就只站係自己立埸
唔該啦
張開你既眼睛 打開你既耳朵
睇下周圍人望你既眼光 聽下人既意見
覺得政府唔岩就去衝擊
人地同你意見不同就左膠
非我族類其心可誅?
人地講個傳媒做得唔岩你都可以插人左膠
仲話人想像力好
呢個世界唔係非黑即白
唔好活係自己既封閉思想當中啦
回復 支持 反對

哦哦哦~~話左你d咁既人啦
一唔合心水就話人呢樣果樣
你睇下你
話人左膠 其實自己係極右分子
↓舊pos ...
聖殤 發表於 26-8-2014 14:39

你覺唔覺你好似個痴線佬,起埋人舊post 搵野講?
講真我見你起我舊post我都打左個突 仲好心寒

人地唔知真係以為你痴痴地線

不過都循例會一會你

唔係左膠就唔好咁多口水啦 拎飛搵位坐呀

係唔係起槓自己知啦 我唔講其他人都有眼睇

講一句國產都可以比你借題發揮 又死人又撞車

心中有鬼啦

你咪撚老屈 個個post我由頭到尾都無叫人衝擊

依家邊個非黑即白? 唔唱歌跳舞就一定係撞門?

你又知唔知東北計劃背後係點呀? 都係個句 知唔知點解d人咁大反應? 不過算我睇你都唔會明 用返你個套思維同起人舊post搵野講既痴線佬手法 你咪剩係識玩巨商同上網搵人吹打機水

然後人地出post插媒體兩句就扮有學識話媒體錯

完全無了解過點解傳媒同社會大眾將矛頭指向個班人 個個国家

香港有你呢班時事,政治冷感既粉皮真係

認住喇 冷感係話你既 ,樓主係五毛左膠已經全聊廣都知

原本諗住你有得救想同你好言幾句,但無諗過你會真心成咁
回復 支持 反對