打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想換電腦/.\ 求各位幫幫忙

最近換左GV-N78TOC-3GD 所以被迫換埋個火牛 但係好似個CPU壞壞地明明超左頻但係好似D速度唔成正比 所以諗住再換多次機 最好就換好D 因為未來幾十年都唔再換- -"
而家用緊I7 3770 想換I7 5820K 所以D主機板都要換過曬但係我唔知用邊隻X99板好
RAM,水冷,機箱 呢D全部唔識- -  
其實張LIST就係咁:  (都唔知算唔算張LIST= =咩都唔知唔識- -)
CPU: I7 5820K  ( 聽講出左有貨啦WO=0=)
顯卡: GV-N78TOC-3GD (已有)
RAM: 唔知- - 我只知道要DDR4
主機板: 最好就當然係Rampage V Extreme
機箱: 唔知用咩好- - 要用到水冷
水冷:唔識= = CPU水冷OK架啦 GPU就唔駛啦
風扇: 都唔識- -
火牛: 而家用緊唔知咩650W 但係我諗諗下如果換左上面呢D野 個火牛會唔會唔夠做- -?

求幫忙THX!
回復

hhd,ssd,光碟機都唔諗住換
回復 支持 反對

首先你預算幾多??

同埋你話超左頻但係好似D速度唔成正比??即係點?可以具體少少?

唔超仲快過超??

同埋你用途係咩??

I7 3770 呢粒cpu唔算慢個種, 四核八線, 而且出左3年未夠, 仲係保養期內

最後提一提你

你話未來幾十年都唔換<<無三不成幾
一部電腦入面如果用超過30年,每日當開12hour , 30年後一定有唔少零件有問題/成部換左幾次
回復 支持 反對

冇話幾多 要幾多有幾多- -"""""
姐係超左頻 好似冇超到咁 唔覺有快到 WINDOW寫超完都係得 3.57 最高 BIOS入面就寫4.3幾 都唔似買返黎個陣咁樣GA個速度 用途就當然係打機啦 FPS GAME 唉重知咩GAME都玩啦
我只係想話可以換靚小小姐- - 比個借口自己呀嗎=,=
回復 支持 反對

我想個CPU係I7 5820K  其他咩都可以
水冷風扇機箱主機板都唔多清楚
回復 支持 反對

請原諒我GA無禮 我真係好需要你GA意見 唔該你答答我啦

如果話我而家手頭上有8千 咁我可以點換????????
回復 支持 反對

成部機預算1M至1M5
回復 支持 反對

你粒I7 賣唔賣 a__a?
回復 支持 反對