打印 上一主題 下一主題
收起左側

砌機清單,但有部份唔知用咩 求指教 唔該

預算:4萬元HKD (不包括某部份已有硬件)
用途:假日超頻打機,射擊遊戲為主,其次是LOL
CPU:Intel Core i7-5960X extreme edition
主機板:ASUS RAMPAGE V EXTREME
記憶體:G.SKILL Ripjaws 32GB Kit (4x8GB) DDR4 2666MHz Desktop Ram (F4-2666C15Q-32GRR)
硬碟:不清楚... (500GB以上....)
SSD : Plextor M6 Pro SSD 256GB
光碟機 : (已有,沒有要求,所以可以不理....)
顯示卡:GIGABYTE GV-N78TOC-3GD (rev. 1.0) (已有)
機殼:Thermaltake Core V71
電源:XFX PRO Core Edition 650W 80 Plus Bronze Power Supply P1-650S-NLB9 (已有,但不確定這張LIST夠不夠用)
Cooling : DIY水冷超頻,Bitspower BP-WBVGNGTX780TIAC (顯示卡),Bitspower AIX99R5E Nickel Plated Full-Covered-Block (Red) (CPU),其他DIY水冷零件不清楚應該如何選擇....(如水泵,水冷接頭,水管,水箱,水冷排)。
基本上就是這樣,超頻打機,只求質素,貴小許也沒問題。現在主要是硬碟及DIY水冷零件不清楚,求指教,唔該
回復

唔該.....求解答......
回復 支持 反對

其實有呢個預算..完完全全砌部新仲好

呢部可以當後備用

另外如果對水冷唔太了解..最好用返一體式..將來都易搞d
回復 支持 反對