查看: 8700|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 樂古巨商版。至潮服飾大賽-投票帖 每人最多可投 3 項

早前舉辦的至潮服飾大賽已完結

現在公開所有參賽者的作品供會員們投票

選出樂古會員心目中至「潮」的服飾!

每位會員最多可選3項。

投票活動為期15天。

1. 瘋了!之比~的作品

圖片介紹 : (20字以上,必須包括所有服飾的名字)
-馬尾辨頭飾
-女捕頭服
-鬼道效果: 黃色書鬼道(手套腰帶鞋子), 黃色書鬼道效果(戒子)
-環境: 幽冥界第一層, 朝鮮出口
-背後傭兵: 猿公
主角和平模式

鮮少遇到有人跟我一樣穿,這個亦逐漸成為我長期形象,
其他人只要看到這個造型,可以瞬間知道這就是我。

雖然衣服名稱叫作「女捕頭」, 但我個人認為它一點都不像女裝,完全不像。
而只是一件古代中俠客用來闖蕩江湖的粗布袍服,
在我看來,這是巨商中唯一,也是最配合我心中遊俠的形象。
「捕頭」也剛好有儆惡懲奸,伸張正義的含義。
價錢方面比大部分衣服都平得多,絕對是平民衣服,
更配合了「闖蕩江湖用不著雍容華貴」的意思。

至於馬尾頭飾,不能單純看它一件,
如果配合了上述衣服,就是一份英氣與滄桑。

猿公的身高跟主角差不多,也是個滄桑的酒痴,是主角的好伙伴。
猿公有一種獨特的陽剛氣,與主角這身打扮不謀而合。
至於環境,嗯,不必多解釋,這就是帥。{:15_759:}

2. 魔界幻龍的作品

圖片介紹 : 水手服+星羽頭盔(明女100LV頭)

3. 聶羅阿瑪特的作品

圖片介紹 : 印度皇女放白虎
頭:無頭
衫:米特拉盔甲(女版)
武器:翰采的小鋤
身後傭兵:無(用白虎符頂當)
地點:印北中部噴水
背景:皇女係宮庭入面太悶,帶隻寵物到附近的公園散步

4. hk火仔的作品

圖片介紹: 台女百武 雨衣

5. gary.hiro的作品

圖片介紹: 馬尾加燕服,. 商人, 神人, 有品人仕最佳的衣著

6. 小妍~的作品

圖片介紹 :  頭: 馬尾 身:燕尾服 武器:祝融斧
玩左咁多年(斷斷續續) 都係玩商2 重玩之後當然要收返條馬尾
同埋最鐘意燕尾 (可遇不可求, 因為少人有, 有既都唔會放)
而武器係新出既 幾大吧 都幾有霸氣
雖然好似好普遍 但個人比較鍾情馬尾燕尾
要特別既可以將燕尾換成婚紗 即可易服辟:D

7. doggoddoggod的作品

圖片介紹 : 白熊套裝,棍型

8. s20040274的作品

圖片介紹 : (身上穿:太S+雀符+濕婆奴的灣刀
欲窮千里目,更上一層樓)

9. 紫幻芊雨的作品

圖片介紹 : HI~我個造型應該係台巨第一個咁襯,所以成日都有人問我係咩衫同咩髮形,圖中造型介紹:婆羅門帽子,藝妓服裝,鬼大將軍SET,羊符
多選投票: ( 最多可選 3 項 ), 共有 43 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

10.45% (7)
7.46% (5)
14.93% (10)
4.48% (3)
2.99% (2)
16.42% (11)
11.94% (8)
2.99% (2)
28.36% (19)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

有冇得自己投比自己XD?
回復

回復 2# 小妍~

你果套係台巨太大眾化-,-投唔洛手
回復

回復  小妍~

你果套係台巨太大眾化-,-投唔洛手
chipanff 發表於 2-6-2015 18:45

um呢到係港巨?

BTW 多謝 幾位投我一票既人 贏輸無所謂 樂點無用既XD 最緊要得到認同
回復

回復 5# 小妍~

我個人黎講比較鍾意睇新3投左紫姐:handshake:
回復

回復  小妍~

我個人黎講比較鍾意睇新3投左紫姐
chipanff 發表於 2-6-2015 21:02

多謝地神
回復

點解無走在潮流尖端既乞兒set:dizzy:
回復

點解無人post我既至愛特攻服+黑超架><
回復

um呢到係港巨?

BTW 多謝 幾位投我一票既人 贏輸無所謂 樂點無用既XD 最緊要得到認同 ...
小妍~ 發表於 2-6-2015 19:54

我覺得祝斧配藝技服先好睇~紅鬥紅:loveliness:
回復

我覺得祝斧配藝技服先好睇~紅鬥紅
聶羅阿瑪特 發表於 2-6-2015 22:37

藝妓服我都有.. 不過男角緊 只埋只可以用一套衫參賽:/
回復