打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 早期真正巨商的集體回憶(請大家補充)請真正XX年玩家入來

唔知有冇人記得啦,早期大家好都鍾意去海底王到招d勁人組佢升LV
以前海底王個時 一有人後面照住2轉既話好多 ...
愛追憶 發表於 16-6-2015 17:46

有二轉仲打海底王?  海神我就信既...
海底洞一個人可以擋到既位我就唔知了
鬼曲城我就知
而家1F 日任格尼妖術師果間房仔會係
搵FD入面擺晒D值錢野 跟住一個人頂住門口
就成堆人黎圍觀
跟住倒數放行 執返晒D野就成堆人係度喊

呢間房仔左面果間中房 門口都係一個人頂到 有2個門口
試過見到有人係度打怪 就同FD頂晒2個門口 擺擋扮掛機
結果條友叫GM黎 我即刻彈開 囧
有次就係擺個天桃係入面 有個攻城將貪心入去汁左
結果困住左走唔到 局住OFF 7.7

太多野講5哂, 10年

我仲記得有個叫_笨奶_(商一)既人會CHOK個擺檔寫2轉倉, 其實賣緊1轉倉, 但有時佢 ...
foolruner 發表於 16-6-2015 17:40

有D人眼殘程度唔係一般既高
係超級神

我試過好多次 就咁擺件普通武係度 其他野乜都唔擺
賣高武價錢 都可以有人買左 -_-

如果擺埋高武 高武賣1600M 普通武賣1200M 都會有傻仔買左...
仲要係擺一陣間都可以賣走2件果陣
同貨品唔可能有2個價錢吧.... 笑死

有次就係為左賣隻象女 格尼就擺一堆垃圾谷大個板
象女格尼擺左一把普通芭蕉扇  介紹就咁打 <---------  指住隻象女
價錢賣高芭價  都有人買左 囧

以前擺擋賣野可以打字寫介紹
但係有D人就賣天桃 價錢可能賣100萬 介紹寫100
有D人睇錯左 就真係當左100蚊
有條友帶住一億幾係身 走去賣左D神貴天桃 買到清左身家話退巨
果刻我真係笑鬼左.... (果陣幾百蚊一億)
回復 支持 反對

國家戰鬥任務666母狂牛 777熔岩怪 888咒術師 999惡熊..真係打到天昏地暗
回復 支持 反對

以前天草日日爆滿 個個係到屈分身
個時真係好開心
回復 支持 反對

一個n年無玩已退路過

一個豬八戒出無影風的開始
一個本著退出決心打完最後一場攻城戰的完結

金銀銅鐵硬殼起家 起初在高手洞穴當一個收賣玩家
到龜洞 .. 大田 在商2那時我應該都算是一個「奸商」吧
入了一個名叫「富甲天下」 不久當了大行首 那時期確實不沉悶
魔龍事件 是開始 (記得那時大房間開了盤口 輸就城池全徹 對方都肯守承諾 個盤口都很大 兌現那時接近過萬港紙)
一系列攻城 鬧戰 投城戰
攻城我立場上 最喜歡打畈田左鳥 八代那次
鬧戰最煩 鬧來鬧去都是斯文班人
投城戰 最有印象聯手投爆老蕭 game舖所有城

在我角度 遊戲就無話敵人或者朋友 我和巨商Dick 現在有時都有聯絡
巨商無玩 之後和佢夾左次年宵

無玩的契機 應該是嗅到台灣佬 外掛全面殺入來 那時還是20蚊億時代 我賣城賣裝賣廠 退出套現幾萬
其實都是順便找個籍口退出 我退出的時期應該是你們說天魔 斯文人what are u doing之前吧

以前我記得gm在活動地圖搞活動 我開分身迫入去 吊9個gm 送我去無人島 真係好過隱
戀愛時期 那時無向朵戰 之後我出了封信提出 gm他們那時都幾有心做好份工
還有商2賭ball .... (( 曾經收過一晚 百幾億遊戲幣.. 那時真的太平天國 想點玩就點玩 理得d死人豬m
同火炎 dick 肇天 他們 間唔中就網上打麻將 幾千萬一番 反正一日輸極都是幾億 都是百幾蚊 黑仔例外

那時什麼投石陣 大行首踢人新手 換城 封路 分隊 還有放針
每次攻城都很投入
我這個大行首都很稱職吧

回想巨商最快樂 應該是帶班團友打幽靈象的日子
回復 支持 反對

唔知幾耐之前D收賣佬係企築前 唔係大田
回復 支持 反對

巨商轉介面之前仲有帳簿哩樣野
入面列出晒全隊所持有既物品數目同賣城價格
回復 支持 反對

樓主係巨商既忠實FANS
回復 支持 反對