查看: 17845|回復: 35
收起左側

樂古變得冷清 有d感慨.

今日心血來潮突然想搵d舊online game既資料, 睇下有咩懷舊game仲可以玩下
係google一search, 就見到樂古
一入黎已經變晒, 每個版都差唔多無新post. 有d舊區last post仲係幾年前.

記得以前日日上黎睇攻略, 睇搞笑相. 無諗過10年後呢到會咁靜
時間真係改變好多野, 令人感慨.

我知道有d版(e.g. 楓之谷) 應該有好多活躍既玩家, 但可能佢地都去左其他比較大既論壇?
總之, 一入黎就勾起好多回憶, 但都帶黎一份心酸...
回復

其實好多Online Game都汁鬼哂又話者冇人玩...
點會有人吹水...
回復 支持 反對

其實好多Online Game都汁鬼哂又話者冇人玩...
點會有人吹水...
刺客先生 發表於 20-9-2015 23:26

咪係,如果唔係樂古都唔會搞成咁。
回復 支持 反對

我倒覺得是大遊戲如LoL都有自己的官方論壇以及fb的出現才是樂古衰落的重要因素。
回復 支持 反對

我倒覺得是大遊戲如LoL都有自己的官方論壇以及fb的出現才是樂古衰落的重要因素。 ...
零度之刃 發表於 21-9-2015 11:22

咁都係歸咎於樂古局限係game呢方面
回復 支持 反對

其實等緊game over
回復 支持 反對

人生有幾多個十年
回復 支持 反對

10年前待在nakuz對我這個小學雞來說是十分自我感覺良好的事
你在別的論壇看的精華教學原出處是這裡
別人轉貼過來的文章轉出處也是這裡
代表這裡討論質素高,
人流更是多到一個地步是
若不是有意回文回得更快都幾難違反洗版的程度     
逼得我放下了手寫板, 然後習得打字
看著別的壇d會員為左呃分係度洗版洗左幾頁
而nakuz這裡因為有版主打掃既關係, 造成了大家疑似在認真的回覆的環境
光是呆在nakuz都覺得自己升左幾個grade,
就好似身為窮人的自己拿住部分期付款的i6在飲星巴克覺得自己高窮人一等既感覺

現在你玩一隻olg  你無需要上論壇
你唔識路, 有自動導航 , 隱藏任務也只是接任npc頭上的問號不見了
唔夠打只因你課金不夠 ,畢竟一狗票遊戲內建自動吃hpmp
還有就是同一隻game換層皮出10次  你玩過佢前一隻=玩哂佢全部
咁仲有咩討論空間 ?玩家只是需要資訊 . 誰給予的都無差
要說olg還有什麼地方需要用到論壇,   
有的, 國仇家恨, 唱衰人的時候  (隔離論壇的夢之歷險版可是很精彩

olg這塊肉臭掉了, 手機game本來就無營養
咁nakuz仍然要食,自然就這樣子
回復 支持 反對

玩olg 會上論壇到討論 好多地方都總有呢種文化  但係係香港比較特別 真係解釋唔到呢種現象
回復 支持 反對

得返巨商多人, 可惜巨商都沒落中
回復 支持 反對