打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 點數係國際巨商既需求

版主: 我唔知呢個算唔算係關交易事。。如果犯規同我講聲我即DEL

(接下來的我會試用很爛的書面語來說,因為我想知道不同國的人的情況,請見諒)

我想知道在國際服裡,GERSANG POINTS(點數)的市場有多大
主要我想知道香港,澳門,中國,台灣,馬拉西亞,星加坡等等這些亞洲的地方,誰可以買誰買不了。

例外就是想要問一問,我的規舉是先巨錢後充值,至今也有好幾單成功了。
可是網上騙案太多,我要怎麼做才可以給客人一個信心? (不知道SKY幫我買過的人還會不會鳥我了--昨天才給SKY的QQ給踢了因為我是港人)
但是我有EMAIL的PAYPAL轉錢記錄,那裡有交易過的玩家的名,我SCREEN CAP了下來用來做 誠信保證可以嗎?

(充爆了又沒事間升另一隻,另一部電腦還要是原裝半壞的蘋果手電,用不了WINDOWS,大家覺得我除了賣點還可以怎樣。。。。需要收40+珠呢。。。。。。。)
回復

只要貼子不涉及買賣就不算是違規。
回復 支持 反對

應該任何人都可以買, 只要有 PAYPAL
回復 支持 反對

用VISA / PAYPAL  EASY買
回復 支持 反對

但係大陸係唔係用唔到PAYPAL?
回復 支持 反對

大陸國巨可以充值的,支付寶,財富通,銀聯都可以用。
回復 支持 反對

坦白講,絕對唔應該幫大陸人代充

因為,佢地宜家令到國巨進入混亂
回復 支持 反對

可唔可以一齊傾下 FINALDREAM?
混亂既意思係?唔好當我知黎有用,只不過你咁樣講令我好好奇lol
係因為佢地多外掛?定係點
回復 支持 反對

可唔可以一齊傾下 FINALDREAM?
混亂既意思係?唔好當我知黎有用,只不過你咁樣講令我好好奇lol
係因為佢地 ...
gordonlui 發表於 16-11-2015 12:22 AM

總有個人情感,一言及種族/國籍,就肯定是一竹竿打一船人。
回復 支持 反對

版主: 我唔知呢個算唔算係關交易事。。如果犯規同我講聲我即DEL

(接下來的我會試用很爛的書面語來說,因 ...
gordonlui 發表於 15-11-2015 02:12 AM

市場有多大恐怕無人答到你。

至於買賣巨錢/充值(同理)先錢後點先點後錢,那是信用問題,每服都有,信誰不信誰,是交易雙方的問題。
港巨從前有面交、有職人保證的例子。
隨時間推移,港人越來越懶,面交失效
有職人保證更是失效,有人買城開團昆水後閃人
之後一般先真錢後巨錢,但我收一堆巨錢一般都先巨錢,我有信用

信人與否,是每個人(不論是否玩巨商)一生的修行,無人可以幫你決定,因為風險,是你承受的
回復 支持 反對