打印 上一主題 下一主題
收起左側

個人配隊與心得

我15年重開台巨到現在一直無祖照打6隊火CE黑男冰弓手現在3隊-6隊冰樹無問題
我無神裝將都係NPC送同自己升到 ...
chipanff 發表於 11-1-2016 12:20

打火c黑男當然不需要祖吧…打天空boss時如果你用對天帥就需要用到。
回復 支持 反對

回復  chipanff

有神快拜比較想知用咩兵打 用NPC用果D或姐夠LV轉果D去打會唔會有唔夠力打 ...
Lkyb 發表於 11-1-2016 17:23

對我來說幾lv轉沒什麼所以,不過如果是玩印象主力,或者是帥做主力的話,最好1轉194轉,194經驗需要10e經,200lv需要19e,最後6等就放棄吧!,比較見意主力帥裝備要穿好一點,印象見意用天照s連戒,本人比較喜歡出技15下,天照s連戒mp剛好,之後只要全點體就可以。
回復 支持 反對

指那些一味追求神裝。
這種人有種特別行為,收不到神兵神裝轉齊全隊,不肯打怪升級
例如見過有人收 ...
foolruner 發表於 11-1-2016 15:38

每人對遊戲的要求都不一樣,我自己就以主力為主,除了燕,其他帥1轉都是100等轉,燕裝是天照3寶天照戒220太頭甲,其他的都是太s太戒或太s鬼共戒,我個人來說,輔助帥只要不容易死就可以,主角現在用天照s天照戒,麒麟都會準備用,主角當然穿好一點,加上我比較喜歡主力用好裝,打上來比較輕鬆,每人玩法不同,如果你說的人是一開始沒帥的時候收4隻300無想兵的話我都覺得奇怪,哈哈沒需要吧!不過不會對這些人反感,他可能是宅,時間多,我都上班和睡覺的一向都隨便玩。
回復 支持 反對

對我來說幾lv轉沒什麼所以,不過如果是玩印象主力,或者是帥做主力的話,最好1轉194轉,194經驗需要 ...
a34014168 發表於 11-1-2016 22:06

我仲有問題想問 我岩岩上52睇印象既技能公式好似無體 但我想問點解大多數都係點體既?
回復 支持 反對

我仲有問題想問 我岩岩上52睇印象既技能公式好似無體 但我想問點解大多數都係點體既? ...
Lkyb 發表於 11-1-2016 22:23

因為印象用句刀,句刀技計體,而且象仲有技可以增加一半體.
回復 支持 反對

我仲有問題想問 我岩岩上52睇印象既技能公式好似無體 但我想問點解大多數都係點體既? ...
Lkyb 發表於 11-1-2016 22:23

印象:有兩招技,一招係攻擊技,點力的,一招係狀態技,狀態技是增加自身體的50%。
武器:句刀,句刀是  體×8+(攻击力 + 等級)×5。
因為印象的狀態技令句刀的輸出更強,所以好多人都會無想300印象,因為紅利對印象來說是1:1.5,因為狀態技加了50%
回復 支持 反對

回復 14# a34014168

我打冰樹都唔洗祖波-,-
祖E家野講真無咩用打天怪我企定定係到比人面鳥同真冰打半個字都死唔到
回復 支持 反對

每人對遊戲的要求都不一樣,我自己就以主力為主,除了燕,其他帥1轉都是100等轉,燕裝是天照3寶天照 ...
a34014168 發表於 11-1-2016 22:16

沒有對他們反感。追求神裝神兵是每個玩家的夢

不過只是客觀地描述一個現象──我所看見這類人,不足一月必消失。

至於原因…或者以後所見是否如此,或者是否以偏蓋全,大家去想象了
回復 支持 反對

回復 22# 魔界幻龍

我唔強求2隊可以1隊1隊打點解要2隊打呢?
同咪有時升LV打冰樹夠了
回復 支持 反對

其實有範圍回血 唔洗天使最好 換隻項羽
首先鳳3有打天190LV已有增益10多%
其次係未來合天王 如果玩力天王
變相兩只主力都有最大增益

始終天使招盾前期硬唔起,後期唔實用
範圍回血最實際,時限內不斷增長
而盾爆左又要再放 打勁怪時12000MP天使放技時距可能得5秒又要接技
升定隻項羽放入倉 除金巨外真係最理想
回復 支持 反對