打印 上一主題 下一主題
收起左側

羊符既真正作用 你以為只有雙倍血?

其實羊FU 的功能 好多人討論過....我再講多次
羊FU 又好像有個保護模咁...模的HP=自身HP

當開左羊FU時 就係 模+自身HP
模的HP用哂就無
自身的可以回復

受傷時 (模+自身) 會同時-HP 但只顯示視 自身HP-去
睇上去好像 傷害 小左一半,其實假象來

從上面睇到 隻祖
佢未開FU時 -273   之後開左 -142   0.27秒時睇得出 成立上面解說            
再之後先變返雙位係明顯係受  招陰技影響受傷...同羊FU無咩關係

獨弓冇羊符食魂打佢扣 ~54
獨弓有羊符食魂打佢扣 ~22 成立上面解說

打食云時 羊FU 就好好用...食云惡力傷唔到模的HP

用羊FU 不如用龜FU仲好!!

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
foolruner + 25 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

其實好耐之前都有講過關於祖2招生死決既公式
同樣裝備 高LV同低LV會有不同表演
佢分擔傷害係受自身抗性同血 ...
好人巴打 發表於 18-1-2016 08:26

1.來無開生死
2來羊FU 唔係加(體)  
一定唔會影響
如果會影響 神馬2陪攻左??
回復 支持 反對

其實羊FU 的功能 好多人討論過....我再講多次
羊FU 又好像有個保護模咁...模的HP=自身MP

當開左羊FU時 就 ...
wc030201 發表於 19-1-2016 03:36

羊符有些作用是狗龜完全及不上的。

現在一打打六隊靠補血打法。部分人用攻擊減低怪的攻擊力。
另外有部分人放柱/明女極慢(我馬技+TAB+找怪+女忍+召怪+陰,完成後才見到柱出現=.=)

於是起始血量需要高,後期豆腐也沒所謂(反正怪已死)
羊符可以補滿血再加雙倍,三管血,這是龜符完全不及的。

而且,龜符開符一擊不能加抗。

於是,羊符比龜符好用
回復 支持 反對

羊符有些作用是狗龜完全及不上的。

現在一打打六隊靠補血打法。部分人用攻擊減低怪的攻擊力。
另外有部 ...
foolruner 發表於 19-1-2016 02:10

都係咁講  羊fu條血,本身如果頂唔到怪,比你2陪  5秒就消哂
頂到的就當更上一層樓。

但20%防可以影響好大,頂唔到變頂到。金巨的重要性。

我未用過龜  佢開fu唔係立即開防??
回復 支持 反對

都係咁講  羊fu條血,本身如果頂唔到怪,比你2陪  5秒就消哂
頂到的就當更上一層樓。

但20%防可以 ...
wc030201 發表於 19-1-2016 16:15

回血打多隊本身思路就是低攻怪,靠回血硬頂,強怪就一隊一隊放召喚物頂吧
所以你本身都應該能頂少許
如果想越級挑戰(之前主馬都未夠等級上裝),就會用風精加速,最快速度把旁邊一隊殺死,加上選場(2隊以上夾擊不打),就可以越級挑戰
到殺死旁邊一隊,就可以用召喚物頂,這時羊符作用就凸顯了。

至於立即開符,且聽我細細道來

開符須要主擊中/被擊中,擊中不提,單說被擊中
被擊中(發動)那一技,符的效果不會發動,該扣1000點(舉例)還是扣1000點,但下一招技開始生效。
舉例一招技扣5000血,你有4000血,一樣死主(不因為羊符後8000血而生還)

以上是神符剛出時我港巨的測試結果
回復 支持 反對

回血打多隊本身思路就是低攻怪,靠回血硬頂,強怪就一隊一隊放召喚物頂吧
所以你本身都應該能頂少許
如 ...
foolruner 發表於 19-1-2016 08:45

而且,龜符開符一擊不能加抗。 <=唔明咩意思..
睇完唔明如果 比較 羊FU同龜FU
回復 支持 反對

而且,龜符開符一擊不能加抗。
wc030201 發表於 19-1-2016 21:46

開符須要主擊中/被擊中,擊中不提,單說被擊中
被擊中(發動)那一技,符的效果不會發動,該扣1000點(舉例)還是扣1000點,但下一招技開始生效。

即是無用龜符,被擊中扣1000
用龜符,第一擊扣1000+開符,第二擊開始才扣300(舉例)
回復 支持 反對

羊符:兩倍血+傷害減半
回復 支持 反對

即是無用龜符,被擊中扣1000
用龜符,第一擊扣1000+開符,第二擊開始才扣300(舉例) ...
foolruner 發表於 19-1-2016 15:11

咪同羊FU 一樣... 如第一撃1000 原先得800HP 都係一下死...
回復 支持 反對

羊符:兩倍血+傷害減半
JASONZHK 發表於 19-1-2016 15:55

都講唔係傷害減半
回復 支持 反對