打印 上一主題 下一主題
收起左側

[傭兵資料] 多聞天王點評

天王好勁
回復 支持 反對

做左少少測試
試過點全雪同全龜
而家210,試過司S(全雪)同埋210太套(全龜用)
全雪的話打冰肥冰樹可以打到27000一hit(一招技2hit)
全龜的話隻龜有190000左右血, 反傷一下73000左右

我今次最主要講全龜,因為相信大部分人都點全雪
試過打好多唔同怪, 偉駝天同駱駝肥仔都反得幾快下
但係最煩既係好多時D怪都唔打你隻龜, 所以會剩怪, 可能要用多聞打
如果打一隊既話係好輕易打死
但去到3-4隊開始就難打, 1)大量怪就去打你其他兵, 2)隻龜有機會坦唔住
另外我試左一樣野就係有祖同冇祖
我發現冇祖的話, 反傷既frequency係會高D(未證實,大家可以一試)

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
foolruner + 20 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

做左少少測試
試過點全雪同全龜
而家210,試過司S(全雪)同埋210太套(全龜用)
全雪的話打冰肥冰樹可以打到270 ...
keung0258 發表於 18-3-2016 02:15

你用全智?如果全力會否不只7.3萬?
回復 支持 反對

你用全智?如果全力會否不只7.3萬?
foolruner 發表於 18-3-2016 09:04

隻龜食天王既全部屬性,所以你點全體全敏效果都係一樣
回復 支持 反對

隻龜食天王既全部屬性,所以你點全體全敏效果都係一樣
keung0258 發表於 18-3-2016 13:17

難怪有片點全體。即是玩臭鞋,選裝備可以選天王套
回復 支持 反對

難怪有片點全體。即是玩臭鞋,選裝備可以選天王套
foolruner 發表於 18-3-2016 14:02

如果玩龜仔 220太最好 屬性點最好 谷戰亦最勁 缺點係法抗較少
    如果玩雪 應該都係天照

其實我想試埋持國 可惜又要合過隻馬 真係太貴了
回復 支持 反對

如果玩龜仔 220太最好 屬性點最好 谷戰亦最勁 缺點係法抗較少
    如果玩雪 應該都係天照

其實我想 ...
keung0258 發表於 18-3-2016 16:19

我都想試持國,不過…原來馬好難升
回復 支持 反對

咁而家大家多數打咩升?
我而家打緊人馬/冰肥, 你地有冇好推介
回復 支持 反對

多聞天王完全不用智的,全隊190抗加220金2王2有天使就可以用龜反打暴走提婆F3,多聞是最好升的一隻天王,如持國相比,金2王2要250加玄武符才可以不用天使暴走F3,不過現在沒什麼人配裝是看重抗性,大部份人配裝都是看屬性配裝,我朋友問我,天使用什麼裝,我說沒錢用毀套,有錢用黃帝套,他商團說,沒可能,我再說,你喜歡吧,你用你巨商的知識來分析吧!其實巨商現在屬性已經不太重要,收兵一向都是225,一轉吸到194已經不再難事,之後2轉再到194更是易事,除了主力帥外,基本其他的都是缺什麼抗保什麼抗,所以祖2絕對必要,如果你是用馬或天王當主力,祖都可以不要,
回復 支持 反對

我想問有冇人有龜天隻黑靴既公式? 依家241馬213龜 準備250馬225龜合 想玩十龜
回復 支持 反對