樓主: andypk2006pk
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Old News][巨商研究] 戰鬥經驗公式

回復  ericlai2000

多多點會冇用啊~多多係直接將個怪經乘大啵~仲要係X1.5比起其他~多多先係重點....
用其 ...
k.cheukman 發表於 31-3-2016 11:18

怪物經驗 x constant

constant如果加0.5的話,其實即是怪物經驗*1.5倍
回復 支持 反對

怪物經驗 x constant

constant如果加0.5的話,其實即是怪物經驗*1.5倍
foolruner 發表於 31-3-2016 13:04

講起經驗 今日特登去計下
回復 支持 反對

回復 22# foolruner

你都岩~係constant入面加哂都有1.53
當你constant加爆哂~
但開埋多多升LV~係多50%經每場
打2批有3批經~開1日多多用到2日~點計都抵啦
放大返睇...你手打200場,有300場既經...慳返幾多時間就自己計啦時間就是金錢@.@
回復 支持 反對

回復  foolruner

但開埋多多升LV~係多50%經每場 ...
k.cheukman 發表於 31-3-2016 15:43

所以大家問200%都沒有200%,因為它只在constant內加上100%,而不是整個乘200%

即是平時1.53(我沒計過,信你),它就變2.53,於是你食雙經的數字根本沒有雙倍
回復 支持 反對

回復  foolruner

但開埋多多升LV~係多50%經每場 ...
k.cheukman 發表於 31-3-2016 15:43

多多同其他加經既Item既concept係唔同......

如果圖像化成件事:
正常係既經比例係咁:└ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─  ┴ ─ ─ ┘
淨係多多就係:└ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ┴ ─ ─ ─ ┘
淨係唔用多多就係:└ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ┴ ─ ─ ─ ─ ─ ┘
咩到用曬就係咁: └ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ┴ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ┘
係完全兩個唔同concept..............................

多多係唔影響Theta (Constant)下,將怪經*1.5倍
=> 多多係唔會影響吸手同打手既經驗比例
回復 支持 反對

所以大家問200%都沒有200%,因為它只在constant內加上100%,而不是整個乘200%

即是平時1.53(我沒計 ...
foolruner 發表於 31-3-2016 16:36

我就唔明你既200%係指活動定咩野,我係國巨試,Assume其他Ser既Setting,佢係有D Tricky位。但係,我未得閒處理佢。但係我講可以講你講既野唔係岩曬
回復 支持 反對

睇完都係唔明HAHA
回復 支持 反對

好有學術研究既文章
回復 支持 反對

THX~~~~
回復

係幾詳細 師傅明白了
回復 支持 反對