打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 變態的龜天王

"原來龜只可以用黎坦
打唔到天"
龜打天一流呀!!日凶就廢啦
算啦你, 仲撐咩, 日凶打唔到天咩, 邊個打天勁呀

好啦, 睇黎你都知3神唔係必要, 想轉馱叫人用印狐
笑死, 一開始話公式兵陣係7帥3神1天王
咁究竟你既公式兵陣係3神定2神+印狐?
睇黎你既公式會2-3日內可以變黎變去

從來由頭到尾都冇人否定過其他兵種好用既可能性
只係你自己一直話你既公式兵陣係最好(3神)
而家又話唔係, 可以印狐都得
你咁般龍門法我地點討論落去

所以,一句講晒, 根本就冇你所講既公式兵陣, 而係唔同玩法有唔同陣
而唔係將你條所謂既"公式"套用到大家身上, 而否定左日凶既能力
回復 支持 反對

反問緊都唔知
LOGIC
唔3神,多1個位,都唔會走去玩只加400智既野
台女印狐?

放裝食兵位 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 18:55

"係咪要多D人跟你一齊一樣玩法會開心D"

佢從頭到尾都冇話要人合日凶, 只係話用左日凶傷害有明顯提升, 冇話過兵陣一定要有

反而係你, 反駁話公式兵陣係最好要人跟,話日凶廢
打怪又要咩最有效率, 多人升冇咁悶呀, 要人人都係咁升

究竟邊個人"要多D人跟你一齊一樣玩法"
回復 支持 反對

其實我比較同意魔幻巨龍既觀點,不過每個post你都同人駁火,希望你現實中既溝通交流技巧比網上好啦

以下都係二選一既比較,個人意見只供參考

朱雀減15抗比日凶加智好

打天用龍,主要係價錢同埋隻game既無乜群體空怪

玄武比龜天王隻龜易引怪,呢個純粹係個人感覺

申報利益:雀龜(已合天王)龜龜天王都有用,將來打算轉花3放念同合日凶
回復 支持 反對

回復 35# 魔界幻龍

巨商系一隻遊戲,你夠我講性價比?恭喜你 你已經比巨商玩緊

所以話囉 你唔了解日凶/巨商 千幾mp?唔該你自己計下日凶225天照套加介有幾mp。再講加既唔只系mp系加攻

花,你認為佢剩系for日凶用?請你唔系活系自己既世界入面,念技好多技都配合到,例子:句刀

玩巨商可以好多定位,有人升lv,投城,打段等等。你要多面化系你自己既事,唔好套用系別人身上

其實講泥講去都無咩用,因為你唔會接受其他人既野,亦都接受唔到。
回復 支持 反對

回復 46# 魔界幻龍

你咁講--第日你合虎天用念既話 你都係要用花/念嫁啦-- 講到好似7帥唔可以轉花3咁--
回復 支持 反對

回復 48# 魔界幻龍

第一合日凶唔系剩系為左加攻 第二 乜事情已經發展到呢個地步?合日凶系機打人

第三 請你解釋下有天王又玩句刀有咩問題?

第四 巨商多定位你認同,既然巨商系多定位點解仲會有「中肯」呢樣野

其實你知唔知自己好自我中心?我推薦人合日凶=叫人入火坑。禁系咪有鬍鬚就系老豆?講得出你都幾無知

仍然系講緊屬於你既公式兵陣。真心笑出泥
回復 支持 反對

回復 44# 魔界幻龍

請問玩巨商規定要打段?

活系自己既世界無錯,但你錯在將自己既睇法套用哂系所有人身上,而去否定人地

完。
回復 支持 反對

回復 51# 魔界幻龍

又黎啦,刷經又=機打人

停一停諗一諗啦。講左禁耐,只有你不停禁否認人地既所有野。既然講極你都系禁。我都無話可說。結論系點 大家知就得
由公式兵陣,刷經升lv講到日凶雀武,之後竟然仲扯埋去賣家散貨到。不能不佩服
回復 支持 反對

反問緊都唔知
LOGIC
唔3神,多1個位,都唔會走去玩只加400智既野
台女印狐?

放裝食兵位 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 18:55

原來你所有兵都要放在兵陣中

以我所知入戰只可以7隊兵,3人打,只有4隊,只能入四隊,就慢

原來用合凶獸數目就可以判定有用與否?
你真的如此思考?
你的邏輯推論就如此可笑?

如果合過凶就覺得要引人合,那麼反轉來,未合過凶,是否就要叫人不要合?
如此你說話都很不中肯
回復 支持 反對

其實我比較同意魔幻巨龍既觀點,不過每個post你都同人駁火,希望你現實中既溝通交流技巧比網上好啦

以下都係二選一既比較,個人意見只供參考

朱雀減15抗比日凶加智好

打天用龍,主要係價錢同埋隻game既無乜群體空怪

玄武比龜天王隻龜易引怪,呢個純粹係個人感覺

申報利益:雀龜(已合天王)龜龜天王都有用,將來打算轉花3放念同合日凶

okas77766 發表於 3-4-2016 19:30

算是最平心靜氣討論的人,就選你回應了

1雀減15%抗確有用,但有不少缺陷,它要按擊打次數,之前3%/HIT,後來52網都改了,不知改成甚麼樣。
-雀武技要四圍放需要時間,對於30秒內要完場的人,這是很大困擾,也未必全中。
-至於2下中全體…算是非常可笑的了,單方向就有三個,加上怪會散,玩過花3就明白
-不知有沒有試過,雀武技未飛到怪已死,在盤古套+風精當道年代,是可能的,加上龜天王那麼遠那麼快
相比之下,加智必然加攻擊力,落左每一隻怪都加

2群體打天,無可替代,至於價值差異就各人自判
但無疑,加智於龜天王,為它價值加上了一個籌碼

3此本日凶之問題,非玄武的問題,不過頂怪太多,要說到「走唔甩」,這太誇張了吧?
龜確實比較吸引怪注意,但也有不少致命弱點,例如要走出去(雖然爆技後有加速),又例如只有一條命,再加上要吸血會打散怪
相比鉅,沒有到必要的地步

利申,鉅燕龍臭腳天王(陰),其他(申孔馬虎雀)全是吸經兵陣
五神全用過,倉有念一隻隨時換出來打天用,花3昌303各有一隻玩
倉雪藏有帕祖天使聖天象神、明朝台三國幻(LV1 )印狐
(日凶借帳玩過)
回復 支持 反對