打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 覺得新版既樂古如何?

ivan_bb 發表於 6-4-2016 21:36
感謝各位支持,一直在修正中,還未完成,所有看到的意見都會修改

意見

1. 鼠標移到 [返回首頁] 個位哥陣冇好似舊時咁自動跳出 常到版塊 選項

2. 唔知我網速慢定點,我回完貼後,返回主頁,哥個求先比我回覆完既主題最後發表冇我名(冇即時更新最後發表者)

3.  私信息有好多頁既話,只可按上/下一頁,可唔可以變成1,2,3...頁形式按鈕?

4. 版面左邊個版塊列表某程度上係加快左版面跳轉,但仍有改進空間
(a) 鼠標移到 分類的其中一項時 如果可"自動"展開所包含的子版塊列表會更佳,人手按太麻煩了
(b) 左邊列表如果按人氣可加hot字樣也不錯,或者所展開的子版按人氣排序更佳(好似遊戲版塊咁),但影象聲色哥類目前肯定係型男索女/有趣圖片版區人氣較佳,但冇好似巨商版塊咁既該類展開中置頂

5. 希望在聊天區或版務區長期置頂一個可反映新nakuz版面問題/意見的post,方便nakuz會員有渠道長期監察+協助改善新版nakuz

個人體驗

1. 帥呆了,個"樣"(包括首頁)功能(例如點評功能)愈黎愈貼近某些大壇應有既野,GOOD JOB

2. 哥d咩新遊戲資訊/點評 睇落似樣 比人感覺nakuz係個遊戲論壇,話說哥d係版主定邊個搞嫁?要持續做下樣比人睇,唔好半途而廢喎

3. nhome可以話完全合併落nakuz度,感覺上融為一體,可以重開個人空間真係萬分感激,亦都有助帶動nakuz人流,功能我慢慢研究

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
C小旋風 + 40 參與討論及個人意見

查看全部評分

回復 支持 反對

舊版比較好
回復 支持 反對

我睇到d野好辛苦- -
回復 支持 反對

只能說舊樂古比較好
回復 支持 反對

doggoddoggod 發表於 7-4-2016 00:09
唔掂,仲要有簡體字,扣分扣分

那里有簡體字,請說明
回復 支持 反對

肥峰=] 發表於 7-4-2016 01:48
只能說舊樂古比較好

為了有手機版,一定要升級的
回復 支持 反對

ivan_bb 發表於 7-4-2016 03:29
那里有簡體字,請說明

開帖, 回覆帖子
回復 支持 反對

點樣可以將D 底色變番第2隻色.
我白色底好難睇字
回復 支持 反對

睇唔慣,有D怪,幾辛苦。

可能係字體問題
回復 支持 反對

1.回複同發新貼個張無記錯係圖黎 所以要整番張圖做繁體字
2.宜家帖入面無得睇有幾多樂點所以要後台set番
3.Discuz 3.2 太新無佐直排? 咁多板塊唔用直排真係好亂 同埋板塊名同張圖overlap到睇唔到邊個打邊個
4.論壇風格就最好執執 以前7.2果個靚好多 宜家既字體大細好似比老人家睇咁
5.首頁3格同上面條toolbar太大舊 已經用1920x1080入論壇主頁都剩係show得2行板塊
6.右上"我的"唔知點解禁唔到 應該唔係我問題?!

建議
1.部份區域板塊合併 eg 開一個新區叫遊戲主機 將PlayStation Xbox等全部under佢 原有版塊合併哂落相應版
2.巨商交易區無哂d分類標籤 所以建議先搞搞佢 畢竟係樂古最多人流既區域
3.刪除或隱藏已結束營業之遊戲或零人流版塊 eg 奇蹟online

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
Hellkite + 100 同意

查看全部評分

回復 支持 反對