打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 新手白手起家 自立篇 (朝鮮) 2016/10/9(更正篇)

你打蛇真快   火山就慢慢打食魂
回復 支持 反對

wc030201 發表於 6-10-2016 22:44
如只計打怪,咪朝女最廢。

伯母後期可以當頂怪用

而且,朝男不單沒有幫助,還會令怪散開(不能全綁住),幫倒忙
回復 支持 反對

henryns 發表於 6-10-2016 16:35
請點評一下日女

不過日本妹件3好靚

威力算有水準,永凍不錯
回復 支持 反對

foolruner 發表於 6-10-2016 15:40
十種主角,個人覺得,朝男最廢

每國男我都玩過下..日男真係打地最強,但講到清怪同打王一定係綜合能力朝男打王唔算勁但都殺得快過明男,日男除左一隊隊打都係清唔到怪但朝男又做到,沒有最廢,只有最廢的玩家
我又唔覺得朝男最廢...如果加埋組合技爆發,再加綁加波輪個D技,朝男爆發傷應該係最高個隻
回復 支持 反對

我用朝男,1轉早期真係唔係咁好升
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 7-10-2016 11:03
每角男我都玩過下..日男真係打地最強,但講到清怪同打王一定係綜合能力朝男打王唔算勁但都殺得快過明男,日 ...

波輪真係無得輸, 再加上仲可以食天下狀士
果陣岩岩轉朝, 無神又無勁2轉
都係靠波輪+冰牆同朝男技屈死咁多地怪解任
威力仲勁過赤槍同雷劍, 可惜就係近左少少同範圍較細
回復 支持 反對

hi大 發表於 7-10-2016 12:53
波輪真係無得輸, 再加上仲可以食天下狀士
果陣岩岩轉朝, 無神又無勁2轉
都係靠波輪+冰牆同朝男技屈死咁多 ...

朝男先要確保所有怪堆在一起,因為無法重複綁怪,一旦綁漏就……

據聞確實威力最強,不過韋刀波輪太近,要避攻擊
回復 支持 反對

foolruner 發表於 7-10-2016 14:40
朝男先要確保所有怪堆在一起,因為無法重複綁怪,一旦綁漏就……

據聞確實威力最強,不過韋刀波輪太近, ...

多數都係封冰, 放大圈, 再用波輪打目標怪解任
新任既怪多數都綁唔到, 由佢了
果陣用波輪要好就位, 唔可以執著放輪既中間, 因為行出少少都死路一條, 祖2都頂唔順
回復 支持 反對

foolruner 發表於 7-10-2016 06:40

據聞確實威力最強,不過韋刀波輪太近, ...

其實你後期打怪.你出唔出綁怪,都可以 都係多一招輔助技...唔洗睇到照天生技好重要先..

多數都係保自己小冰...先綁怪....特別沒冰場時,得權 同主+金2時  保小冰 朝男招技就有用。

打勁怪隻主狗沖出去加啦

仲有朝男....你一樣照玩220lv武器 都係咁玩...200用雷劍...基本上就係(輔助技+武器技

根本唔洗一定要玩<敏係>
回復 支持 反對

hi大 發表於 7-10-2016 15:56
多數都係封冰, 放大圈, 再用波輪打目標怪解任
新任既怪多數都綁唔到, 由佢了
果陣用波輪要好就位, 唔可以 ...

技能不必要點正怪放,這一點一早就要學(其他技未必要,波輪就必備)

據我以前所試,放大圈連冰血神殿的巫女都不夠距離,即是受攻擊是必然的

另問一下,好像朝男可綁9級怪?

故事時間:
以前用休戰再配合無限輪迴的大圈殺怪,打天草賺錢打到無聊
準備殺監視者打萬陰時,被巫女攻擊到,最後湊裝備
休戰,綁一下,走出攻擊範圍(有時來不及走會死),然後差不多時間再入去,再綁,穩一點就要再休一次
回復 支持 反對