查看: 45901|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[傭兵資料] 廣目天王 技能 範圍 說明

虎天 廣目天王

外型高大靚仔 有呂布FELL BUT係傭兵欄睇落好醜   

無記錯 200馬加220左右虎合

基礎屬性

打抗 法抗 90% (四天王相同 )

力 400 敏 50 體 800 智250

技能 風龍術 受體力影響 命中敵方會緩速 效果同兔符相約

特性點

狂風 增加 風龍術 傷害 1-10級 各10% 10級100%

衝突 風龍術 命中後扣除打抗

詳細%機率如圖

紅字為新版本改變內容

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

推薦
減移速有鬼用  好心佢改成消魔/禁技/吸怪埋中心點啦
回復 支持 1 反對 0

推薦

心得

正式版本已經刪左移速or擊暈

但係大幅度提高傷害

而家傷害雀天相約 or比雀天高
回復 支持 0 反對 1

範圍

虎天應該都算係全遊戲最大? 除左無限距飛果D 佢應該係最大..

圖1 技能點圖中手位

如果點水池既正中中心 全個水池既都可以打到  我試過

範圍大概係雀天既2倍 龜天既4倍 ?

圖2 點手個位  圖中上面個肥佬係打到的 即係範圍係可以打到牆邊位

個範圍係大概框出黎 實際上可能更大

技能放完之後 佢會向前衝

http://giphy.com/gifs/3o7TKLyZ6rmJWgITao

如上圖

即係你開技既位  應該唔係正中心 即係如果正中心範圍係5/5 佢點技位可能係3 前衝範圍為7

本帖子中包含更多資源

x

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
foolruner + 20

查看全部評分

回復 支持 反對

你打冰肥 冇點加傷 係扣萬5*3? 點左加傷咪 好勁
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 8-12-2016 11:51
心得

風龍術有3下傷害 每下都會觸發衝突 即10級的話 一下風會有15%*3 既機率擊暈
而狂風 特性 唔同其他天王 後期點數會有額外增加

不明白,求解釋

龜天冰,龍天暈,虎天暈,雀天……廢

不過暫時兩隻天王,定住機率都不及項羽

或許休戰會復辟
回復 支持 反對

ray2007002 發表於 8-12-2016 11:53
你打冰肥 冇點加傷 係扣萬5*3? 點左加傷咪 好勁

當然係有加 10傷
回復 支持 反對

foolruner 發表於 8-12-2016 11:58
不明白,求解釋

龜天冰,龍天暈,虎天暈,雀天……廢

個風有打3下 類似龍天咁 而每一下10暈 都會有15%發動擊暈 總共係45%

其他天王特點都係頭6 10% 10級加150 咁樣加上去  虎天係1-10級都係10% 10級加100%

我無話雀天廢 每隻天王都有佢既賣點同設定

琴日個帖好多人都話 唔夠雀王高攻 傷唔夠勁wo 點點點

如果自己玩過雀天都知 雀天傷害高 但缺點係比其他慢 要用時間燒 而且用魔亦係四天中排第二 (計回魔次數應該係第一)

但係我成日都見d人話雀天比其他天王清怪快 講到其他天王一文不值咁   

2隻比較 平價黎講 就係拎臣2同王巨2轉黎比

一隻係低傷但係慢慢燒 一隻係高傷但hit數少

佢係2隻唔同設定既角色 邊有得格硬拎黎比較
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 8-12-2016 12:40
個風有打3下 類似龍天咁 而每一下10暈 都會有15%發動擊暈 總共係45%  

其他天王特點都係頭6 10% 10 ...

你誤會了,我沒有指責你說雀天廢

是我自己在說雀天廢

我一直說雀天只剩下清怪(刷經)一個用途,偏偏與龜天差距不明顯

PS:等討論完提我加資料區
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 8-12-2016 12:40

其他天王特點都係頭6 10% 10 ...

唔好意思,如果每一次技會有3次暈既判定既話,每下技暈既機率係得38%如果係15%+15%+15%的話,第3下技/第7次判定咪會超過100%??

一次技3次判定起碼暈一下既機率
= 100% - 3次傷害都唔暈既機率
= 100% -(100%-15%)^3
= 38.5875%

如果真係每一次技會有3次暈既判定,機率應如下
自己計既,希望無錯

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對

想問樓主幾多下殺冰樹?
回復 支持 反對