打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 點解真系窮到2000點數都呃..?

算啦..都打算退巨..咁樣更好..唔洗煩...謝謝大家~
回復 支持 反對

ychych00 發表於 19-12-2016 05:04
差佬受理都唔做野啦..過台灣咩=.=

報警老實講就算個個人係香港都未必有用
仲要係點數類交易.. 仲要連對方戶口 資料都冇
LINE whatapp隨時用太空卡 假相
衰D講句成世都冇仇報
而報警係做阻嚇作用既姐
下次交易前拎多D對方資料 拉到機率都大D
況且少金額警察通常都唔做野
所以一句到尾 其實自己小心D問清楚人地咩料 唔好心急就唔會比人昆
回復 支持 反對

各位自己小心果條友
我係事件中另一位受害者 果果條友都係同我交易緊 5封書+2天照介 亦都係換2000台灣gash
原本我話叫佢搵個擔保 但佢話佢成日放點數 同埋岩岩有個同佢交易完
而之後樓主又密我
而樓主果句他用點數...同我換虎石 我以為佢地已經成功換左 而果條友同我交易時已有虎石在手 所以我給貨先
最後各位都知咩事 交易後即係消失
講真最後我以為樓主係同果條友一伙 我見到呢個post 先知係我錯怪樓主
sorry 樓主
最後我亦都係因退巨而賣野
因為主要玩緊韓巨 台巨都係得閒抽下裝抽下神獸套
果500蚊無話多唔多 講真入1次抽活動都唔止
最後順便幫埋樓主推post

圖就得呢張 其他我都無影
主要係一開始覺得500好少 無咩所謂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

虛擬道具財產價值
由於線上遊戲中的虛擬貨幣、裝備、寶物於現實世界中已有人買賣,亦即已具有財產價值,因此竊取線上遊戲中財物之行為,已經與一般財產相同。
回復 支持 反對

跨國提告案例
不論是香港人告台灣人、或是台灣人告香港人
只要這一案,在台灣的法律提告項目是成立的。
可以提告...

網路上可以找法扶、找案例看。

但所謂的司法講"自由心證"...
回復 支持 反對

[S]~奶.仔~ 發表於 19-12-2016 06:22

姑息養奸
回復 支持 反對

login2952 發表於 19-12-2016 06:43
各位自己小心果條友
我係事件中另一位受害者 果果條友都係同我交易緊 5封書+2天照介 亦都係換2000台灣gash
...

哈..我都係咁..以為銀碼唔算大就鬆懈左.
心諗無人會貪..事實有人會.而且黎黎去去都係呢條友.真係想捉佢出黎XXXXXXXX
回復 支持 反對

Hector 發表於 19-12-2016 07:00
跨國提告案例
不論是香港人告台灣人、或是台灣人告香港人
只要這一案,在台灣的法律提告項目是成立的。

有無簡單D
回復 支持 反對

[S]~奶.仔~ 發表於 19-12-2016 06:22

佢唔係昆1個..唔只2000點喇..積少成多.幾萬都黎.真係要有心台灣佬去治下佢先得
回復 支持 反對

login2952 發表於 19-12-2016 06:43
各位自己小心果條友
...

唉..哩招好絕 連續呃~.~
回復 支持 反對