打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 大家分享一下各天王/神/主/將軍 高雙抗的穿法

ko59595 發表於 12-5-2017 20:28
信我 如果你隻王巨漢去到250lv 一擊必殺唔會死  
相信大家有時都會見人去冰城2f 見到人地團練 ...

求生死是但1隻野去頂印南條蛇變身後既1擊必殺
再唔係頂幾隊日先祖石既騎弓  蒙古小怪既普攻

唔可以用龜天 台女熊同鷹 其他自便

你想講既頂到最多頂到1 2隻爆1擊必殺  如果唔好彩成隊一齊爆都係要死
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 12-5-2017 11:38
其實天王裝依家來講真係最實用,真算一隻低物防既兵來講上左天王,上埋龜符土精都會去到頂防
如花/燕上天王 ...

0基礎雙抗既兵始終唔夠
雖然你兵陣唔會有
回復 支持 反對

henryns 發表於 13-5-2017 06:59

個時我一來升LV蒙一路打真三國斬
見佢得反隻騎弓沒理到去禁真三斬,點知禁完反來睇 7萬既柱爆左,真係O左...
佢D騎弓射落既傷,好Q痛但又唔係一擊必殺唔知咩傷來
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 12-5-2017 11:38
其實天王裝依家來講真係最實用,真算一隻低物防既兵來講上左天王,上埋龜符土精都會去到頂防
如花/燕上天王 ...

可惜 國巨 冇依家野................
回復 支持 反對

E~W~R 發表於 12-5-2017 09:47
如果喺國巨 都唔洗擔心 根本冇可能砌到咁 有d裝冇出,有出就好貴x_x

講得岩, 冇甘屈機有冇甘屈機既好處 哈
回復 支持 反對

jchiu312 發表於 13-5-2017 08:15
可惜 國巨 冇依家野................

國巨應該就沒黃帝,天王都應該有,其實有幾多隻兵真係要上黃帝.實用既一隻都唔洗黃帝,
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 13-5-2017 07:02
個時我一來升LV蒙一路打真三國斬
見佢得反隻騎弓沒理到去禁真三斬,點知禁完反來睇 7萬既柱爆左,真係O左.. ...

我都唔知蒙古個3隻小怪邊隻打人最痛 反正比佢打痛到痴線
感覺上仲勁過沙虫同沙馬仔幾倍
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 12-5-2017 19:24
不過你唔係通常一套天王/黃帝頂到低,我覺魔防個邊都唔可以太低,著左220/混穿好似差D魔防
始終有精多20,魔 ...

我明你講咩, 個20%抗可以用龜符彌補,好處係著完整套,屬性/戰力高
但頂抗著法+羊符始終係耐打d
因為好多召喚物(如毒蛇/熊)本身已經係頂抗, 再加20%就無意思
而如果自己既將帥少20%抗(300->280),承受傷害大約多70~80%
但用羊符, 多100%血, 相比用龜符,  "有效血量"會更高
(有效血量 = 傭兵死前承受攻擊的次數)
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 13-5-2017 18:42
我明你講咩, 個20%抗可以用龜符彌補,好處係著完整套,屬性/戰力高
但頂抗著法+羊符始終係耐打d
因為好多召 ...

羊符個個血量盾來,台柱/明女補唔反,
你直接放一下全智天使實際好多,
個人覺得比條虛血你唔實用
講得唔好聽d我隻天使1.5m法禁兩下係你張羊符有多.真係裝左同沒裝分別
同埋頂抗270左右,去到提3個d實有-抗所以最好去到290左右抗會好d
回復 支持 反對

henryns 發表於 13-5-2017 06:59

咁你講既印南同日先祖 我又真係未試過既
但我就試過 松巴,冰槍 之類既一擊必殺 係好痛 但唔係完全坦唔住 如果清得慢 比幾隊咁圍住爆 咁死都唔出奇既
但因為咁就唔重視雙抗? 著岩起碼打到 但唔可以企定定 唔還手比人射滿面  但著唔岩 你比人射一下都可能收皮
回復 支持 反對