收起左側

[技術討論] 大家分享一下各天王/神/主/將軍 高雙抗的穿法

foolruner 發表於 17-5-2017 09:43
「你呢個兵陣」其實我並未提過兵陣 你會否認錯人

雙抗平衡向來是我提倡的(兩個讚同同一論點者,居然會 ...

最後個點好同意
人地韓巨好心出隻印狐出黎+一堆新補血帥(例如劉邦/四冥覺醒)
就係想大家試多D玩法, 唔好個個都台男
但偏偏D人思路係嫌補得唔夠多
而唔係去考慮點樣令自己扣少D血(雙抗高D), 唔好過份依賴台柱
個論點已經唔係補血, 係如果大部份人都係台男, 咁會玩少好多野
有幾多人試過朝男/朝女減速+許3輕鬆秒王? 有幾多人玩過極限日男?
又有幾多人玩過極限黃牛/甲馬+印女?
回復 支持 反對

好似幾好研究下先
回復 支持 反對

你上面提到你天使210 全智  王巨23X 等等  
我針對既係你前面話明女用天王套   我順便幫你查埋 明女天王套150%物抗 你話夠
之後你既說話令我得出  因為一擊必殺太勁 所以點谷都無用 所以你選擇150%物抗就足夠
呢樣野我唸無得拗 明女如果想更坦 一定係著皇帝套 你認同嗎?

你下面提到 馬同天王既配裝 我就特別講下 你係岩既 唔需要故意配 因為抗性比將帥高 例如我持國 就鐘意帝戒加帝套 最多既智力同力量 達到最高威力
假設將帥雙抗係180%-190%   天王通常點配都過200%  我認為兵陣係缺一不可 王巨 金時敏 天使  隨便死一隻都滅團 天王特別高都無意思

你下面講到無錢 如果有能力買到210既話 其實都唔會差225太多

然後你講無錢 注重點數, 我認知台巨 無錢就一定玩海王套(根本無得簡啦 早期最好用係得呢套姐)     
高LV D就 毀套 司令套 之類  (呢個就可以跟下抗性著)

最後強調多次 我係唔認同你話物抗無必要谷上去 而明女著天王套150%物抗就夠  
都係果句 冰樹冰肥係魔攻 佢有幾R  大家都知 有需要放棄物抗唔要抗魔抗?

泡菜權唔權威 我就唔討論 但台巨就肯定低質  隨便搵一個玩家都係外掛升上去既
回復 支持 反對

其實只要有170物防就OK,其他靠巨同精靈/盤古/龜符
170+85(250巨)+20+20+5 都300物防
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 17-5-2017 16:39
最後個點好同意
人地韓巨好心出隻印狐出黎+一堆新補血帥(例如劉邦/四冥覺醒)
就係想大家試多D玩法, 唔好 ...

極限日男我試過同依家既明凶差唔多力,真係幾爽,但下版好似明凶又勁反,日男應該比唔上
回復 支持 反對

ko59595 發表於 17-5-2017 19:10
你上面提到你天使210 全智  王巨23X 等等  
我針對既係你前面話明女用天王套   我順便幫你查埋 明女天 ...

210天使+23X王巨都未成陣

我從未否定物抗之用,但太多問題影響配裝不一一舉例
所言者,是不可一概而論,偏聽則暗

至於密套價,我對行情不太瞭解
只知道當時8000M一套毀,7E一套密,18-21E(有升有跌)一套天王,天照皇帝更貴,不是我能染指的,直接不予關心

我也是從低級升起的
其實現在主流裝備都谷法抗,顯得物抗重要
當你主等級/金錢只能上石鬼鳳套,當你合一隻龜/虎未夠210,你就會明白冰樹的R,其實都很恐佈
回復 支持 反對