查看: 7557|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 重玩台巨 多問~

依家想重玩台巨!
最終目標係台男+虎天/龜天
想問個兵陣應該係點??
台男, 王巨, 金2,燕3 念力師/陰陽師 還需要什麼?

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
小妍~ + 50 開貼加樂點!

查看全部評分

回復

金 巨 燕 天使 賽3 花3 伯爵 <<<< 我宜家既兵陣

如果玩虎天 賽3可換做 祖3~
回復 支持 反對

awcmy0813 發表於 22-6-2017 12:10
金 巨 燕 天使 賽3 花3 伯爵

如果跟你既兵陣, 我應該邊個國起手會好d?  
因為轉齊4國既帥之前, 我都要升左lv先

例如台灣起手, 轉巨,花,伯爵  我都會升到200lv 先轉2轉 & 做曬d任務先
回復 支持 反對

如果跟佢兵陣 你中國起手或者日本起手都得啦 仲要你係課金既添= =
你日本起手 你都只係要隻賽3姐 如果唔要賽三要祖
直程連日本都唔洗簡 咁你咪可以朝鮮或者中國起手
反正你邊個國起手 你開頭都係需要上左裝既MP女 要佢既冰牆
上左裝MP女>金仔+天使>金仔+天使200LV>解埋啲任ETC>轉中國
中國>祖+MP女轉燕>BOTH 200LV>解任>台灣
台灣>爵士+王巨+花+150up主角轉職=完成
回復 支持 反對

lapman0159 發表於 22-6-2017 12:23
如果跟你既兵陣, 我應該邊個國起手會好d?  
因為轉齊4國既帥之前, 我都要升左lv先

我係 朝>明>日>台
之後J痕番左明玩明女
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 22-6-2017 13:57
如果跟佢兵陣 你中國起手或者日本起手都得啦 仲要你係課金既添= =
你日本起手 你都只係要隻賽3姐 如果唔要 ...

即係我朝鮮起手, 轉金仔+天使>>>明朝 祖+燕 >>>台灣 王巨+花

但我想問天使係唔理咩國都可以轉嫁ma?
回復 支持 反對

lapman0159 發表於 22-6-2017 14:44
即係我朝鮮起手, 轉金仔+天使>>>明朝 祖+燕 >>>台灣 王巨+花

但我想問天使係唔理咩國都可以轉嫁ma? ...

係~~~~我同你個步驟差唔多
回復 支持 反對

虎天 可以打到天???
回復 支持 反對

lapman0159 發表於 22-6-2017 15:15
虎天 可以打到天???

得龍天打到天
回復 支持 反對

咩年代仲封冰
回答呢個問題, 最重要既係你個兵陣想做d咩
打王/升lv 陣可以差好遠
鑒於台巨打王係不設實際, 假設係升LV陣咁去答
如果係玩虎天, 建議係全念陣, 唔要賽3
金巨燕花 - 必須
仲有3個帥位+2個倉位, 我會建議呢幾隻
1. 天使 做任 / 暴走升LV都好好用
2. 申3  做任 / 暴走天怪都好好用 (下版天怪BUG修正)
3. 孔2  解30段必轉 / 升LV 補血幾好用 (後期可炒)
4. 項2  加攻, 方便同雀天升lv
5. 帕2  打王必備
6. 阿朱娜 虎天打王必備
7. 祖3  前期暴走升lv 可以生死主角. (後期可炒)
8. 印刀1轉 前期解任, 合馬後可炒(或留客棧做任)
建議轉國路線: 明->朝->台
前期明朝轉隻印刀1轉就夠, 天照+毒刀, 唔好上2轉(要用解封符先可以放武技),
印刀1轉夠哂力打前期任務升信, 升到100信就可以炒上馬做主力
寫低自己咩國要轉咩帥, 唔好轉漏
回復 支持 反對