查看: 5449|回復: 14
收起左側

[兵陣研究] 台巨回流玩家 兵陣+物品價格 N問

太耐冇玩 唔知以依家呢個兵陣入唔入流

以往打法都係獨弓引怪 放膜同生死去虎 虎跳轉轉轉跳loop 算叫打到冰蟹升lv....

花3 220大將 主要諗住打天怪解任用    虎就打算升到210轉米set

係問價同兵陣之前 有幾個前提

1. 天王唔會考慮 (太貴了 小弟負擔唔起...)

2.唔會入籍日本

3.唔打算玩無想300

4. 預算: 60-80E (賣得晒係客棧堆野既話) + 1本封書 + 1set 青龍套

問題區

1.現時仲流唔流行玩印象? 整1隻印象既話成本幾多

2.建唔建議轉番明朝重執燕同祖? (目前燕祖廢裝 好耐之前就轉左)

3. 出到封冰既符大約幾錢?

4.真係要大執既話應該由邊到入手?

5.如果打算合馬既話 150同200神石價錢相差幾多? 紅利差距大唔大?

6.以目前兵陣 除左打冰蟹會唔會有其他選擇?

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
小妍~ + 50

查看全部評分

回復

1) 如果打算合馬,印刀就冇用。唔合馬就可以做解封句刀做主力
2)
回復 支持 反對

6. 可以打下人馬
5. 紅利150石=1200點+150       200石=1200點+200 (150石多數黑商換出黎。。人升都係190/200石比較多)...價錢。。。我見過150石賣2封書又有3封書又有。。。 190石就3封書 。。。⋯⋯200石就3封+10-20E
3.前一排有得抽就3E-5E左右。。。。。加下我諗6-8E掛..
1.仲有印象 不過我會覺得玩馬就唔好玩象(2簡1)...大刀兵8-9E/句刀20E左右/解封65E左右...... 裝就睇你有冇錢喇

1隻190馬 都要16封。。。出埋天王都係16封+3封+符姐
回復 支持 反對

隻虎用上石海頭甲+青龍三寶 可以打冰肥
可以既話整返隻水精靈都OK好頂怪
回復 支持 反對

路過一問 , (合馬) ,  `馬` 係指甚麼, 怪還是神獸?

3. 出到封冰既符大約幾錢? < `封冰既符` 係咩來?
回復 支持 反對

馬-> 泛指神獸麒麟

封冰既符指既係可以用冰釋術(燕1技)既符 即180/200符

另回4樓 我見青龍3寶 上石鬼海頭甲都係偏智 會唔會對白虎技能威力有大影響? 定係貪佢可以踢多幾下
回復 支持 反對

lamlun1991 發表於 30-7-2017 10:13
路過一問 , (合馬) ,  `馬` 係指甚麼, 怪還是神獸?

3. 出到封冰既符大約幾錢? < `封冰既符` 係咩來? ...

馬是指麒麟。   180lv.....200lv的道術士武器就可以了
回復 支持 反對

kuo5277 發表於 30-7-2017 09:04
隻虎用上石海頭甲+青龍三寶 可以打冰肥
可以既話整返隻水精靈都OK好頂怪
...

不會被冰死?
回復 支持 反對

打怪講速度,一跳落去即狂禁踢,好快完場!另外用青龍三寶加鬼海頭甲,一黎抗性夠,兩來可以一條mp打哂一隊!!!
回復 支持 反對

另外回番樓主:任何遊戲,最重要係主力/神兵(武器);冇輸出,你做到幾硬都冇用,打唔入d怪!你又想整印象,又想轉明整燕祖,你本身又有龍套同白虎,係我就直接出馬!總之你冇主力輸出,打黎打去都係食雲,最多去到冰城!
回復 支持 反對