打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 吉祥天3轉 召喚熊貓頂怪 粗略介紹 12/8更新 應該係最終版

首先係吉3既屬性

岩岩召出泥既熊貓

大概同吉3差唔多血  抗性近乎0 比人打1下就死
打勁怪都唔緊要 佢點都可以硬食人地1野普攻 拖幾秒

正常最終形態既熊貓

大概係吉3既4倍血  普通熊貓既5倍血
抗性其實唔錯  最終有幾個形態 每個形態有少少唔同
有D物抗高D有D低D 血就差唔多
但始終唔算太勁

超級熊貓

超級多血 足足有6.8萬血  超級多防 雖然唔知有咩用 超級高抗 基本上爆硬抗
大概係吉3既25倍血 普通熊貓既34倍血 其他最終熊貓既6-7倍血
打怪基本上2-3下普攻就有嘲諷能力 吸引怪去打佢 足夠硬去頂任何小怪  甚至可以食狂雷 印南條蛇既1擊必殺

猜想: 如果係用天王套+全血加點  應該有1萬血以上 (最多應該可以上到萬5血?) X番25倍  起碼有25萬- 37.5萬 之後再觸發羊符既話D血.....
如果有雷公狂回血 我覺得可以用泥頂狼王....

D野比人打既傷害

超級熊貓比人打既傷害

超級熊貓好明顯比其他硬好多

總結:
優點
1.打勁怪放出泥可以拖3-5秒
2.超級熊貓好勁  就算我依家得2千幾血都係咁話
全血係咪有幾十萬血就有待測試
但係已經可以食狂雷1野唔死
3.D熊貓好得意,,

缺點
1.超級熊貓之前既就係炮灰  1下1件
2.死晒之前唔可以再召
3.大概1-2次技可以召1隻超級熊貓 有時好彩試過有3隻超級熊貓
但係太睇運 唔穩定 笨冰話無用
4.放得太遠會出左金王個圍加唔到抗性....
5.吉3自己好易死.....

最後1句結論:唔好用

12/8/17補充及更新  
1.睇下面最底有加體既測試
2.200之後會加大出超級熊貓既機率 再高級唔知會唔會再高D機率 E.G 250
而199之前機率好低 大約10場出1場 同200級之後既大約2場出1場
3.最終形態既熊貓同超級熊貓計全屬性 所以全體係唔會多血D 上面既猜想無左
不過都有個好處 就係加全敏唔會令隻熊貓廢左  但係本體依然好脆
4.嘲諷唔對空  本身熊貓亦打唔到空   所以吸唔到空怪

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
小妍~ + 100 贊一個!

查看全部評分

回復

熊貓實戰方面示範

回復 支持 反對

順便放埋吉天既龍卷風啦......
吉天3轉個龍卷風
1.計念 傷害唔錯 放技速度好慢
2.范圍細 但已經比2轉好太多
3.傷害分布勁唔平均 有D地方扣好少有D地方扣好多
4.始終要加敏 少血低抗易死
5.放出泥個野已經有個龍卷風即召出泥  唔洗等個龍卷風慢慢飛埋去
即扣2次血
回復 支持 反對

1-3轉個風既傷害變化

具體D吉2既傷害

吉3既傷害

結論:玩幾場都係吸經算啦....
回復 支持 反對

咁用心機整比個讚
其實我個時係有講一來唔太穩,二來唔係必要,三來仲有D仲好用既野來頂佢個位
所以沒咩用,如果一定出超級熊貓佢個坦位先重要,太睇面依D刷唔到勁怪,拿來打下野都OK如果唔係用來升LV
回復 支持 反對

有人話計全屬性 唔係計體 就去試下..食毛

最廢既熊貓  望落好多血
但係比D破奧既蛇電1野萬2  頂唔到2秒

死1次熊貓 同上

最終形態既熊貓同全敏既時候一樣  都係差唔多1萬血同6萬幾血   30幾萬既夢破滅

有機會出1隻超級熊貓以上....

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 12-8-2017 20:33
咁用心機整比個讚
其實我個時係有講一來唔太穩,二來唔係必要,三來仲有D仲好用既野來頂佢 ...

比想像中更廢  超級熊貓計全屬... 谷唔到好多血  最多係鬼弓祝斧咁樣
嘲諷唔可以對空 吸唔到空怪
回復 支持 反對

支持支持!!!!
有多年都冇見過咁有心既玩家
回復 支持 反對

支持一下
回復

自己頂番上泥  求拉入資料區
回復 支持 反對