打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 集思廣益 - 兵陣選擇

tn00112233 發表於 27-4-2018 19:34
台兇啦 加埋羊符,台柱就夠頂賈珍

台凶都有得諗 但係頂怪 好似用祝斧都夠頂? 夠清? 佢對暴走有幫助都有得諗下
回復 支持 反對

JOXDD 發表於 27-4-2018 22:09
睇下用黎打咩怪 同你想做到咩效果 1分鐘牛鬼定暴走蒙古
有目標打段建議留青龍 倉加隻劉邦
想極速打地怪可以 ...

你建議幾好唔錯 其實我都開哂倉位,頂哂裝 係唔太識配陣,可以跟下你做
回復 支持 反對

淚無情 發表於 28-4-2018 09:07
出樓主咩國  出個補血。。。。

我5國隨時轉都得的 入藉隨便食 暫時台男 有補
回復 支持 反對

如果全面啲 上至打最高級boss,暴走蒙古,全巨制霸 7帥選擇我會揀 金,巨,祖,燕,天使,帕,加花/賽 不過要曬2招扣抗就無計啦咁就唔要帕 要帕既原因係因為個人認為寶箱出果把好易死打蒙古果啲好快收皮  祖&天使真係好有用,尤其更新後要暴走蒙古,靠高抗同台男既回血量一定唔夠 青龍轉埋朱雀 成個陣都已經無咩好挑剔 唔考慮成本&戰力下我會將黃牛轉埋日凶xd  帶翻個頭盔先,有講錯勿插xd
回復 支持 反對

我個人認為你可以因應兵陣既主輸出選擇兵陣帥既組合 基本金 巨 燕 花/賽(3)都係必再要加隻天使更好
樓主你有虎天應該多用扣打抗技 賽3可以不要 印象你都有虎天你可以張印象同賽3一樣放入倉
青龍可以轉朱雀又可以轉帕羅or石弓兵都可以
祖可要可唔要 但用左會安全點
多出來既帥可以轉雷公3轉 (之後板本出)
你個陣冇咩打天可以出申3 有錢就出日凶
想一凶有多用途就明凶(加虎天血同之後板本可以打天)
回復 支持 反對

grace9314 發表於 28-4-2018 10:36
3. 但我要個組合技無咩用 都有天王/其他兵清怪 但埋臣3好似唔高戰 無咩其他實用價值咁 ...

當然啦 有錢可以台兇。(頂怪n.o 1目前 ,keep祖2)
而臣3有冇用 我答你係有 佢解封係獨角鬼 >你隻印象
許3係用陰 = 你隻賽3 (你可以拎埋黎放下電扣血)
而最後組合技既問題.....你當佢係一個額外高傷既技能  主要用佢係開青龍fu
而雷公3 我認為一定要轉 暈蒙古5秒(好op)
回復 支持 反對

JOXDD 發表於 27-4-2018 22:09
睇下用黎打咩怪 同你想做到咩效果 1分鐘牛鬼定暴走蒙古
有目標打段建議留青龍 倉加隻劉邦
想極速打地怪可以 ...

象2毒爆比當年黎講
依家個傷害已經灰左好多
回復 支持 反對

grace9314 發表於 28-4-2018 10:41
你建議幾好唔錯 其實我都開哂倉位,頂哂裝 係唔太識配陣,可以跟下你做

有錢就一套戰 一套打怪 反正客棧長食 可以企街+攻城用 打怪入客棧換將 不過道具欄要長keep空身 唔係煩到你嘔血

揀番高戰力既武器 劍/槍將 或者王巨  其餘凶獸/合怪 不過真係得睇字 打怪就要轉番D有用既兵
真係要追到最高就要睇埋公式配點... 自行研究..可以參考下52 全血唔係最高戰

至於將就個人幾睇好覺醒雷公 幾秒其實夠用黎爭取時間 爆符或者令召喚物企位好D  仲有巨大boss...
唔知韓巨有冇人試過組個一分鍾內打完牛鬼既陣...第日有機會試下...哈...
回復 支持 反對

印象同賽轉成帕2同石弓手
祖轉成雷公3/天使
青龍轉成朱雀
這樣可加強虎天打王的威力
你有明兇同虎天武本身就不易死, 所以祖可入倉
你用虎天做主力, 所以賽可入倉
回復 支持 反對

JOXDD 發表於 29-4-2018 04:09
有錢就一套戰 一套打怪 反正客棧長食 可以企街+攻城用 打怪入客棧換將 不過道具欄要長keep空身 唔係煩到 ...

5條友5隻龜天如何? 應該夠1分鐘內打死
回復 支持 反對