打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 現今巨商界..咩人都有....

講真既!你真心想160億收既 直接打住 收入值 160億 咁樣一定冇人插你! 你又唔出價 邊有人會估你出160億呀  仲唔係想呃人?仲要笑笑口打問號 我諗係哩下人地先話你姐 你出左160 人地可能冇反應 你自己都要知咩事啦 仲打個笑樣問題 仲唔係想俾人插咩
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 8-5-2018 21:56
老老實實,我真係好想吊下巨商D打橫黎講GA人
(咩唔岩價咪唔岩價,洗咩嘈)
(我平收還平收,你都可以唔賣,唔需要 ...

大佬
我無要求同迫佢賣我!
價人定! 我想幾錢收,收唔收到貨係我既問題
賣家出黎叫人出價  (PS我事先有叫佢出價 佢唔出,係佢既問題!
係佢叫我出價在先 唔岩價就埋放俾人,唔需要就鬧人既
打機姐,買賣公平 你情我願
唔可能市價幾多就一定要幾錢收囉
回復 支持 反對

原來各位覺得 價低 價唔岩 係可以插人既
明白晒 多謝各位
回復 支持 反對

你走去買樓 原本188萬既樓 你出160萬 仲要笑住打個問號俾佢 睇下人地點俾反應你啦
回復 支持 反對

回到首頁 發表於 9-5-2018 18:41
你走去買樓 原本188萬既樓 你出160萬 仲要笑住打個問號俾佢 睇下人地點俾反應你啦  ...

咩反應? 唔賣囉..
除非果位賣家無品到一個點囉除外
回復 支持 反對

回到首頁 發表於 9-5-2018 14:17
講真既!你真心想160億收既 直接打住 收入值 160億 咁樣一定冇人插你! 你又唔出價 邊有人會估你出160億呀  ...

樓主張圖佢已經掛字出收明入160e。。。。。。樓主又冇錯度啵
賣家都出字160e  但冇問係咪最高價收  賣家見樓主人地掛字160e 仲走去密人地。。。   未諗清楚前 唔好一口咬定係樓主錯哂   其實笑笑口符號問好有咩問題先  賣家都未問清楚  傾都未傾  賣家就話人  笑你媽沒牙 。。。先最大問題
回復 支持 反對

平收都有罪?價唔岩埋唔好賣囉.你情我願既野.一定要下下同D人天價咁先得咩.ONJJ
回復 支持 反對

回到首頁 發表於 9-5-2018 18:41
你走去買樓 原本188萬既樓 你出160萬 仲要笑住打個問號俾佢 睇下人地點俾反應你啦  ...

算啦 同佢尼D人講根本哂9氣 佢地唔會視市價的存在
一句:(我鐘意幾錢收係我自己GA事,我收唔收到貨都係我GA事)就覺得自己出ON9價/賤價都係理所當然

FOR樓主:
好公道咁講:平收唔係就話插得 你唔好誤會我覺得全部收賣佬都係ON9
你打正旗號話明平收/明眼人都睇得出你係收賣佬時,你幾平收我都唔會理/插
我明白有時玩家急需要巨錢,真係會平價/賤價賣左D野黎套現,所以收賣佬都有存在價值!!!!!!!

睇圖,的確見到樓主打到明160E收入值(E個情況下,打到明低價收 我覺得係OK 我都唔會理你咁多)
我唔知樓主今次個咩原因會同圖中E個人嘈左起黎
但你叫得佢出價,可以估計佢應該事前係唔知你用160E收入值/見唔到你打到明160E收????

但大多數情況下(eg.無打明幾錢收/無打明平收),我會預期對方係用市價左右收
如果對方對ON9價/賤價,我真係會吊
咩叫ON9價/賤價? 可能個個人唔同. 容我解釋一下我心目中ON9價/賤價的定義
ON9價/賤價:一個低到我願意俾多少少收哂你收到GA貨,我仲可以平市價少少賣出去都大把人要GA價錢

用樓主今次個160E收入值做例子(低市價28E,約15%):
188E係入值大部份人心目中GA市價(可能樓主唔係啦)
如果樓主160E收到入值,我願意用165E同樓主收哂佢收到GA所以入值!!!!(每本俾樓主賺5E)
我180E再賣俾其他人,我相信都唔難!!!!

當然ON9價/賤價收野係咪一定錯呢? NO
只要你一早講定
如果唔係,其實大部分人都預左你市價左右收囉....而唔會預你出ON9價/賤價
THANKS

簡單D講:

打到明話平收,人地等錢洗...密得你問你咩價時已經預左你可能出ON9/賤價
多數都唔會俾人插

唔打明平收:正常人都預係市價交易...你出GA價同佢本身預期差太遠,反應自然大D
那個時候心入面一早認定你係ON9,俾人插都好正常!!
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 9-5-2018 20:23
算啦 同佢尼D人講根本哂9氣 佢地唔會視市價的存在
一句我鐘意幾錢收係我自己GA事,我收唔收到貨都係我GA ...

睇返樓主所講既內容:賣家叫買家出   自然買家出160e畏獨掛左字 明標明價咁收   賣家都走去密(都可以話真係睇唔到有掛字走去密左。。。當然張圖  對話應該仲有對上可能)
回復 支持 反對

淚無情 發表於 9-5-2018 20:51
睇返樓主所講既內容:賣家叫買家出   自然買家出160e畏獨掛左字 明標明價咁收   賣家都走去密(都可以話真 ...

所以我就好奇啦 打到明160E 頂多都係問樓主1XXE,要唔要?
點解會有出價GA情況出現呢???唔知佢係冇睇到 定 咩原因唔知樓主係用緊160E尼個價收

anyway 160e收可能係同佢嘈完先出字? or樓主係大頻出左喇叭而冇標價?! 講真我都唔知咩原因會出價

利申:如果我見到D人用ON9價/賤價收野,我密佢都費9事
回復 支持 反對