打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 明男兵陣討論和之後的方向提問

本人玩 熱血巨商        明男 183LV

蛇女169        燕一 90        劉邦 94         念 90        陰64                 +        4mp女 ,1 挑夫

本人想把主角 升上200等再轉職

我在想我應從那個方向升兵

1) 收孫子,升中國將領 :
        a)升項羽(加攻好實用),但郭厚技能不能大堆清怪 好難升上100等,只能吸經
        b)升燕2,但不知她的技能是否實用
        c)升憤怒羅漢,

2)轉朝鮮入籍:
        a)升源花美室,升金庾信(金時敏2轉)

3)買神獸,不知各神獸分別和適合我

4)買凶獸 不知各神獸分別和適合我

回復

首先我不是高手 只分享小小意見 樓主我就你提出4點問題解答
第一點 a 項羽升不升看個人意願不知道你是否對佢有愛,如果只是因為加攻你未來又會玩天王(雀天)既就升一隻,如果不玩就可以不用升因為項羽個個技可用玄冥槍代替因為你第2點提出說明你會轉金2
金2可用玄冥槍配解放符 如果都是想升一隻 你可以去冰一到打冰蟹好快可100lv
b 燕2 本身就係輔助帥技能就不強,但最有用係補MP 2轉左係令佢硬啲冇咁易死推薦你2轉時用220太皇套 令佢更硬 燕2基本就係必要既帥,除非你用250mp女代替
C 憤怒羅漢 同項羽一樣可升可不升你兵陣未成型時可升一隻保你主力冇咁易死 但後期用途不大因為後期啲怪 你係唔可能比佢地打到你啲兵會比怪秒而升後期有齊250lv金巨加天使台男主生存率仲好

第二點 美室就睇樓主有冇愛or想點玩 可升可不升 金2基本必須推薦你們轉同第點a一樣講法

第三點同第四點 主要係睇樓主你想唔想玩(成本好高) 現時神獸基本都是合天王既材料 早期神獸同凶獸可以做主力幫手搵下錢(打材料)升到咁上下 多數人都係合天王
凶獸就係輔助多 不過都可以做主力(覺醒左既凶獸強左好多)
小小意見希望幫到你
回復 支持 反對

而加樓主算係入門級打怪兵陣
可以考慮封冰打虎/閻王 邊升lv邊賺錢
之後再諗你想換新主力(神獸/凶獸)定係周邊輔助物(孫子/轉國)
至於憤怒羅漢個人覺得除左谷戰力無咩大作用可以慳番 項羽都係個唔錯既選擇可以buff到力系既主力
首先知道自己目標係咩野先再慢慢一步步咁行
我認為而加你呢個陣可以係閻王/虎到落苦工先
回復 支持 反對