打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 有關樂古官方認可以外伺服器之意見收集

關閉 [複製鏈接]
SillyFish~ 發表於 1-7-2018 09:01
好少留言
我想講樂古己經少好多人玩好多
唔係踩樂古, 但唔好講到係到畀放野, 外狗會強攻C服咁誇張啦

都同意開放其他伺服器討論可能可以帶黎更多人流。

或者大家會唔會考慮開放官方伺服器討論,但嚴禁作出任何交易?
回復

無必要將官方伺服器同官方伺服器玩家群互相對立
我個人覺得有競爭先有進步, 大家有討論先俾到台巨官方壓力
只要官方伺服器一日未俾官方告到倒閉, 就應該俾佢地一齊傾計,分享
你咁認真去為官方著想, 人地官方有當樂古係官方認可討論區咩?
唔好呢d無謂野限制論壇發展

贊成討論+買賣
規距同其他板一樣

評分

參與人數 1樂點 +500 收起 理由
小妍~ + 500 贊一個!

查看全部評分

回復

其实我想讲,乐古我已经冇兴趣系度讨论发表咩意见,只是偶尔上来看下版友分享既韩服改版影片,主要原因呢到某些拟似版主跟外挂头目蛇鼠一窝,根本唔系真心为巨商这遊戏,最后总结,强烈反对开放,唔想连最后一片静土有某些版主这种人来玩。完
回復

SIONEMI8 發表於 3-7-2018 08:32
其实我想讲,乐古我已经冇兴趣系度讨论发表咩意见,只是偶尔上来看下版友分享既韩服改版影片,主要原因呢到 ...

堆所謂既版主 得小妍同KAFU係有上線有睇版 好多都係成個月無上線既重可以KEEP住做
等到有咩事爆出黎又出黎刪你留言BAN你IP
回復

留名睇殘體字
回復

版主你說:
大家會否希望其他服的資料或交易貼子合法出現在樂古?

你也知他們不合法。
------------------------------------------------
C伺服器就是外掛工作室開的,這需要投票嗎?

或是開放後C服可以賺錢向韓國買授權更新?

或是正服玩家流失後關閉伺服器,

玩家從外掛很多的伺服器跑去玩外掛開的伺服器?
回復

不同意,如開設討論區有助C服發展,阻礙官方伺服器發展,長遠影響正服營運

評分

參與人數 1樂點 +300 收起 理由
小妍~ + 300 贊一個!

查看全部評分

回復

以玩家角度來看  當然是反對C服
但今天是以討論區管理來講
就只因為伺服器就直接否定 並非是好事
伺服器選擇權在於每個玩家身上

討論區禁止  相對的這些玩家就會轉向其他的討論區
這邊討論的人數就會減少
討論區該禁止的純粹外掛相關的內容
要有客觀證據 不能以完美兵陣就認定

外掛跟C服並不能直接劃上等號
也有正規玩C服的玩家

換個角度看  不就是因為台服無視外掛  導致玩家願意選擇C服開心一波?

交易版面建議將C服分類後隱版  不直接顯示全部頁面  讓有需要的玩家自行點選該版面查看
其他正規伺服器維持原本  
畢竟C服不是官方服  要有適度的限制

不過個人還是討厭C服  畢竟算是偷官方的資料來改版  並非自己寫程式去改
(韓服路過)

評分

參與人數 1樂點 +500 收起 理由
小妍~ + 500 贊一個!

查看全部評分

回復

唔好意思,唔係好明個投票投同意係指咩....
因為我見你話<如同意交易或討論官方伺服器內容,請投同意,相反請投不同意。>

咁姐係話投同意等如 [只可以]討論官方伺服器內容?
投反對姐係 討論非官方伺服器內容都ok 既意思???

閱讀理解較差,求解釋.....
回復

132231 發表於 8-7-2018 21:36
唔好意思,唔係好明個投票投同意係指咩....
因為我見你話

簡單來說,就是問你同不同意在樂古討論官方伺服器,同意就投同意,相反就不同意。
回復