收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

40# 大大講既打暴走天怪見真章 我覺得幾岩
咁先係龍天真正既用法
回復 支持 反對

henryns 發表於 12-2-2019 17:10
#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同 ...

佢引用我果個  係 我講緊頂裝龍天打三尾 27000~左右

雖然佢表面文字無講打三尾 5.5-6w  但係佢引用緊我既回覆 我係用緊三尾做例子

而佢就咁講龍天5.5-6W 1hit 又唔講打咩怪 所以我先對佢講既野有保留 先質疑佢 話佢打三尾

BTW 如果以冰肥呢類廢怪黎計 當龍天打5.5W-6W既時候 虎天打冰肥 既極限 絕對可以>5萬的 而唔係佢所講既4W幾  (半年-1年前 試 未buff明凶技,無屬套,天王符 4.6W,無235套)

另外 龍天傷害係唔穩定 爆擊果下傷害可能高其他天王小小/持平/低 (視打咩抗性既怪)

都係果句 出到天王 已經係巨商咩怪都打到 只係每隻定位唔同
回復 支持 反對

1234950 發表於 12-2-2019 21:17
見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對快過龍天)

因為明凶技會扣抗影響 令佢打天boss好快 (以我所知 天怪暫時只有陰念,明凶技扣到抗(物抗))

現在:
鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

改版後:
石弓扣物抗上限25%(架車3轉先對到空,下版出)+鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

而龍天,日凶呢類全部計法抗... 打天boss類改版後會比唔上明凶

打地boss都好快
因為可以加埋對地既扣抗加傷既技 Eg.雀武技/其他扣抗技(如虎天....)

但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS
回復 支持 反對

grace9314 發表於 13-2-2019 12:34
扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對 ...

特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度過
3. 魔抗扣減上比物抗扣減量少

重點係....做乜無啦啦自己腦補一定要係玩台巨?
回復 支持 反對

1234950 發表於 15-2-2019 13:23
特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度 ...

你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人都玩 台港巨情況下
我只係想表達出 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打

間接道出台服有相關問題 而唔係講緊要一定玩台服/指明自己玩台服=]
回復 支持 反對

grace9314 發表於 15-2-2019 14:49
你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人 ...

冇大反應

重點係....重點居然係間接
係囉...你個重點真係幾錯
回復 支持 反對

樓主一出依個post 就引晒我地對龍天不滿既人出現 但咁啵下個版本火既天怪又多又勁 明凶係
克屬既情況下可唔可以做到現時水平 到時就見真章啦
回復 支持 反對

1234950 發表於 15-2-2019 23:14
冇大反應

重點係....重點居然係間接

重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔可以 包含多種意思或間接表達某一樣事物 如同你小中大學 文章 Essay/Dissertation 中心思想/Abstract

我個重點 係講緊 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打 (重點所直接表達既意思, 並無強調任何一定玩台服/指明自己玩台服)

而 間接道出台服有相關問題 呢句 已經係從 以上重點 再延伸落去 建立出黎既新觀點 (重點延伸下間接表達既意思)

所以 如果你話我個重點錯 請詳盡解釋一下點錯法? 如 邏輯上錯誤? 文法錯誤? 定 其他錯誤?

定係 其實你所表達既 已經係錯?
回復 支持 反對

grace9314 發表於 18-2-2019 10:35
重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔 ...

但係(但是)用黎表達內容同之前有反差

上文講緊覺醒明凶扣抗流 打BOSS
關於遊戲設計討論

忽然 但係重點轉講台灣代理不善問題 感覺離題同突兀
你將重點放係最尾  不過又冇總結前文內容

而「但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS」
亦冇指出 即使部隊幾勁都好 你都打唔到隻BOSS 個關係
事實上 兩者冇邏輯關係

至於你話你冇強調任何人一定要玩台服
我明白  同上面所講一樣
我只係覺得討論開巨商本身問題  做乜冇啦啦要變左係台巨度
你個句句子 台巨必然係重點 否則 打唔到BOSS怪個意思就不能成立

如果你問你重點錯乜  我會話係邏輯錯誤
「但係」同前文冇關係
「重點」同前文亦冇直接關係
但你以為有  然後「但係重點」後面句子又冇足夠解釋
如果將「但係重點...」與前文理解則會 邏輯上無法成立
將其獨立理解「但係」二字用錯再加上離題

回復 支持 反對

grace9314 發表於 11-2-2019 13:39
你打咩怪5.5-6w 1hit? 有圖?有片? 有屬性傷?
打相同既地怪 同級別既裝備 虎天總傷害一定比龍天總傷害高
...

我打怪的時候.數字係咁樣顯示的..我照講-,-
回復 支持 反對