查看: 4608|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電腦想升級 麻煩各位幫幫手!!!唔該~~

我想玩CS:GO & LOL等... 但覺得部機唔係好掂...
同埋我想轉埋win7
如果真係要成部機換,筆直約$4000-$5000
希望各位可以提拱升級 價錢,唔該哂!!!

CPU:intel  E5400 2.7GHZ X2 DUAL-CORE 雙核心  

RAM:   DDR2-1GB X2 兩條1GB

HDDS: 160GB (WD/HITACHI/SEAGTE)

M/B : ASUS P5QPL-AM G41   

顯卡: 獨立 GIGABYTE GT240 512MB DDR5

電源: COOLER-MASTER/GTR 390W以上火牛

CASE: MATX CASE

ROOM: 舊款光碟機,唔知叫咩- -"
回復

Intel Core i5-3330 Ivy Bridge (3GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX $1380.00
ASRock  B75M R2.0 B75,DDR3 ...
※暗雲之雷※ 發表於 22-7-2013 22:33

應該換唔到T^T
要哂錢錢...
anyway Thanks For Helping
回復 支持 反對

佢唔係版主啦
AdolfHitler032 發表於 22-7-2013 22:09

點解
佢咁好...
回復 支持 反對

Intel Core i5-3330 Ivy Bridge (3GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX $1380.00
ASRock  B75M R2.0 B75,DDR3 ...
※暗雲之雷※ 發表於 22-7-2013 22:33

同埋有野想問...
有咩CASE好介紹?
仲有我屋企個ACER Mon連主機條線唔見左,
想問有冇得配,唔該!!
回復 支持 反對

如果cooler master大路少少個d你o唔ok?

一般黎講你個條應該叫vga線..十分易配 ...
※暗雲之雷※ 發表於 23-7-2013 00:32

請問有冇細機箱?因為屋企細...
原來咁易配><!!但係平日出面廿蚊個D vga線會唔會令畫質差D? THX~~~
回復 支持 反對

睇完樓主既list , $4000-$5000
個list仲廢過網吧機

你張顯卡 : 獨立 GIGABYTE GT240 512MB DDR5
真係玩唔 ...
avanialty 發表於 23-7-2013 06:40

xdddd 我屋企有Mon啦~~唔洗哂錢要多個
部舊野係我表哥送比我,用左都OK耐,
Thx The List~但係張顯卡-__-||
回復 支持 反對

你想大約幾細?

如果m.atx都勉強可以

如果itx或者silm身m.atx lp個隻就唔得

vga線係咁多種線質素最普通 ...
※暗雲之雷※ 發表於 23-7-2013 08:51

Ic,咁機箱是旦啦,你出個比我,THX~~
仲有版主我想問,我依家屋企個Mon係用 Acer p194W 19" LCD Mon
你覺得點?同埋我有$$就想換個 BenQ XL2410T ,
你點睇??THX~~
回復 支持 反對

機箱你可以留意下cooler master 343或344
會比335等細d..不過望落都唔係話好細架...中等箱

好彩叫你配vga ...
※暗雲之雷※ 發表於 23-7-2013 19:29

咁請問有咩mon介紹?麻煩哂
回復 支持 反對

D list冇win7,要+多8舊幾,超預算
roompklee 發表於 24-7-2013 02:27

我用"正版"麻xddd
回復 支持 反對

要睇返你對MON有咩要求..例如幾大

同埋你預幾多錢買MON
※暗雲之雷※ 發表於 24-7-2013 19:49

唔好太大 24" 到 (因為打cs)
最好反應快D~麻煩哂THX~
$1000-$3000
回復 支持 反對